vrijdag 19 april 2024

Inschrijving Bonneville Motorcycle Speed Trials open

Op de Bonneville Salt Flats anderhalf uur buiten Salt Lake City in de staat Utah worden van oudsher de Bonneville Motorcycle Speed Trials gehouden, en mocht je zin hebben en in de buurt zijn; de inschrijvingen voor de editie van 2016 zijn geopend.

Verleden jaar werden de Bonneville Motorcycle Speed Trials (BMST) geannuleerd door een te hoge waterstand, wat inhoudt dat de gehele zoutvlakte bedekt werd door een laagje ongelooflijk zoute prehistorische drek. Racen op zout is al uitdagend, maar door die drek werd het rijden onmogelijk en de AMA kon niet anders dan afgelasten.

Dit jaar lijkt het over het lange weekeinde van 27 augustus tot 1 september droger te worden, waardoor de Speed Trials wel doorgang kunnen vinden. Deelnemers van verleden jaar zijn automatisch ingeschreven voor de editie van dit jaar, maar andere deelnemers zijn vanaf nu welkom zich in te tekenen voor het evenement.

RUN WHAT YOU BRUNG
In principe is het voor de man in de straat gaaf om te zien, maar deelnemen met de echte snelle jongens is er natuurlijk niet bij, behalve dan in de ‘Run what you brung’-klasse, waar letterlijk alles op twee wielen welkom is te starten.

Kost wel wat, want voor jou en een eventueel monteur ben je 42 dollar per persoon kwijt en twee runs kosten je vervolgens in totaal nog eens 210 dollar. Voor dat geld krijg je er trouwens wel een goodie bag en een t-shirt bij.

Alleen jammer dat Bonneville zo gigantisch ver weg ligt. Zou toch gaaf zijn, voor een keertje.

Foto: BMST

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen