woensdag 1 februari 2023

Intermot 2020 in Keulen gaat definitief niet door

Na uitgebreid overleg, en in coördinatie met de conceptuele sponsor, de Duitse Vereniging voor de Motorrijwielindustrie (IVM), heeft Koelnmesse GmbH besloten om INTERMOT 2020 op te schorten – een evenement dat van 6 tot 11 oktober 2020 georganiseerd zou worden. Een digitale versie van de beurs is wel in voorbereiding en zal tegen het einde van het jaar worden geïmplementeerd. Ongeacht het besluit over INTERMOT verlopen de voorbereidingen voor de beurzen die in het najaar van 2020 in Keulen zijn gepland – zoals spoga+gafa, DMEXCO en Orgatec – zoals gepland.

MotorNL op INTERMOT 2018

In tegenstelling tot beurzen met een B2B oriëntatie, trekken grote evenementen zoals INTERMOT op alle beursdagen tienduizenden particuliere bezoekers; de ruimte in de hal is beperkt en de beschikbare tijd is kort. Op dit moment kan bij grote evenementen niet worden voldaan aan de huidige specificaties van het Robert Koch Instituut (de Duitse RIVM), de beleidsmakers en de overheid.

Met het oog hierop en met het oog op de gezondheid van exposanten en bezoekers hebben Koelnmesse en de Duitse Vereniging voor de Motorrijwielindustrie (IVM), na overleg met de belangrijkste spelers uit de branche, besloten deze beurs in 2020 niet te organiseren. Een evenement dat draait om ‘beleving’ kan op dit moment niet in deze vorm worden gehouden en voldoet dus niet aan de verwachtingen en behoeften van de sector. De middelen van de klanten van de Koelnmesse voor 2021 staan al zwaar onder druk als gevolg van de SARS/COVIC-19-crisis. Als belangrijk onderdeel van de motorindustrie willen de organisatie echter, vooral in moeilijke tijden, hun partners actief ondersteunen en werken we nu voluit aan een digitaal format. Met de digitale INTERMOT-nieuwsstroom willen ze een communicatieplatform creëren dat zowel de industrie als de motorgemeenschap duurzaam zal inspireren. Vervolgens kan de organisatie zich volledig richten op het evenement dat gepland staat voor 2022. In de toekomst zullen beurzen zoals INTERMOT meer hybride elementen bevatten – om de ervaring ter plaatse aan te vullen met extra digitaal bereik. Alle betrokkenen hebben nu ruimschoots de tijd om zich voor te bereiden op de volgende INTERMOT in Keulen en om er opnieuw de ontmoetingsplaats voor de internationale motorgemeenschap van te maken’, leggen Oliver Frese, Chief Operating Officer van Koelnmesse, en Reiner Brendicke, General Executive Manager van IVM, in een gezamenlijke verklaring uit.

Met dit in gedachten zal INTERMOT dit jaar zijn exposanten actief blijven ondersteunen en de activiteiten van de motorindustrie weer op gang helpen brengen. Alle digitale INTERMOT-evenementen zijn gepland voor het einde van 2020 en zullen worden uitgezonden als nieuwsstromen naar de wereldwijde motorgemeenschap. In de komende weken zal meer informatie worden gepubliceerd.

Bron: Koelnmesse

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen