maandag 30 januari 2023

MV Agusta Design Director vertrekt na 20 jaar

Veel motorrijders zeggen dat MV Agusta een aantal van de mooiste motoren maakt die vandaag de dag te koop zijn. Dat is voor een groot deel te danken aan Adrian Morton, de Britse ontwerper die de afgelopen 20 jaar de rol van Design Director heeft bekleed. Morton was een leerling van Massimo Tamburini, de grote motorontwerper die de Ducati 916 vervaardigde.

Mortons ontslag valt samen met enkele veranderingen die door CEO Timur Sardarov binnen MV Agusta worden doorgevoerd. Een opvallende verandering binnen het MV Agusta team die de beslissing van Morton kan hebben beïnvloed, is de aanstelling van Filippo Bassoli als Marketing Director.

Giorgio Mazzotti, een 56-jarige industrieel ontwerper, neemt het over van Morton. Hij heeft 30 jaar ervaring in het ontwerpen van motorfietsen en auto’s. Op de lange termijn is het interessant om te zien hoe zijn designideeën de MV Agusta line-up gaat beïnvloeden.

Sardarov bedankte Morton voor twee decennia inbreng in het bedrijf en hij stelde zelfs voor dat Morton in de toekomst zou terugkeren om samen te werken aan ‘belangrijke nieuwe projecten’. Dit betekent dat Morton weliswaar niet het hoofd van het ontwerpafdeling van MV Agusta zal zijn, maar dat hij toch een handje kan helpen bij enkele speciale MV Agusta projecten.

Het is jammer om Morton zijn biezen heeft gepakt, maar vanuit zakelijk oogpunt lijkt MV Agusta een heleboel zaken goed te doen, dus misschien is het vertrek een goede zaak voor het bedrijf.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen