Intermot: De Suzuki GSX-R125

Suzuki pakte deze week groots uit op de Intermot. Met vuurwerk en bekende namen werden de nieuwe motoren onthuld. Zelfs Maverick Viñales en 500cc-wereldkampioen Kevin Schwantz werden ingevlogen om bij de persconferentie te zijn. De pers was enigszins verbaasd toen Suzuki kwam met een 125cc-versie van hun GSX-R. 

Het gaat om een vloeistofgekoelde ééncilinder die volgens de Japanners het meeste PK en Nm heeft ten opzichte van de concurrentie. Ook bijzonder is het keyless startsysteem, de ABS en het LCD-scherm. De styling heeft de 125-er geleend van zijn grotere GSX-R-broers. 

De motor is geschikt voor het A1-rijbewijs. Toch worden 125cc-racers in Nederland niet enorm veel verkocht. Yamaha verkocht dit jaar tot aan 20 september slechts 9 YZF-125’s. De markt voor het A2-rijbewijs is groter. Ter vergelijking: er werden 39 Yamaha’s R3’s verkocht. We zullen in Nederland dus waarschijnlijk niet zo veel GSX-R125’s gaan zien. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?