20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Intermot: De Suzuki GSX-R125

Suzuki pakte deze week groots uit op de Intermot. Met vuurwerk en bekende namen werden de nieuwe motoren onthuld. Zelfs Maverick Viñales en 500cc-wereldkampioen Kevin Schwantz werden ingevlogen om bij de persconferentie te zijn. De pers was enigszins verbaasd toen Suzuki kwam met een 125cc-versie van hun GSX-R. 

Het gaat om een vloeistofgekoelde ééncilinder die volgens de Japanners het meeste PK en Nm heeft ten opzichte van de concurrentie. Ook bijzonder is het keyless startsysteem, de ABS en het LCD-scherm. De styling heeft de 125-er geleend van zijn grotere GSX-R-broers. 

De motor is geschikt voor het A1-rijbewijs. Toch worden 125cc-racers in Nederland niet enorm veel verkocht. Yamaha verkocht dit jaar tot aan 20 september slechts 9 YZF-125’s. De markt voor het A2-rijbewijs is groter. Ter vergelijking: er werden 39 Yamaha’s R3’s verkocht. We zullen in Nederland dus waarschijnlijk niet zo veel GSX-R125’s gaan zien. 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelNieuwe R6 op de EICMA
Volgend artikelDe nieuwe MOTO73!

Gerelateerde artikelen