Intermot: Een nieuwe Ducati

Deze week gaat de Intermot van start in Keulen en onder meer Ducati heeft beloofd groots uit de pakken. Er komt een nieuwe Ducati SuperSport met een 939cc-krachtbron. Hij is bedoeld om te toeren over korte afstanden. Daarnaast komt er, zoals we van Ducati gewend zijn, ook een SuperSport S-versie. Volgens Ducati is het geen sportmotor voor beginners. Deze zomer werd hij al gespot tijdens de World Ducati Week, zie foto hieronder. De SuperSport zou gericht zijn op een kleine niche in de markt. Gespeculeerd wordt dat hij ergens tussen de Hyperstrada 939, de Monster 821, en de Panigale 959 gepositioneerd zal worden. Helemaal omdat de SuperSport het blok van de Hyperstrada of Hypermotard zou krijgen, het chassis van de Monster en de voorvering van de Panigale. Hij zou een kleine €12.500 gaan kosten. Hieronder de teaser die Ducati vrijgaf over de nieuwe motor. Morgen op de Intermot zijn we bij de persconferentie van Ducati, dus later meer!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.