Intermot: KTM 1290 Super Duke GT en R

Je kon er natuurlijk op wachten dat de Super Duke GT dezelfde snuit zou krijgen als de 1290 Super Duke R al in modeljaar 2017 kreeg. Met de sprekende LED-koplamp en scherpere lijnen pik je hem er zo uit. Maar hij krijgt voor modeljaar 2019 ook het geüpdatete LC8 1.301 cc 75° V-twin blok. Daarmee ga je vanaf nu dus op reis met 175 pk en 141 Nm koppel. Toe maar. Een quickshiter zit er natuurlijk op net als een hellingshoeksensor voor een nog betere toepassing van de tractiecontrole.

De grootste vernieuwing zit in het dashboard. Daar zien we nu hetzelfde 6.5 inch TFT-scherm met daarmee ook de connectiviteit met je telefoon geïntegreerd. Ook het ruitje is vernieuwd waarmee je nog prettiger op pad gaat. Verder is de er de nieuwste generatie semi-actieve vering van WP gemonteerd waarmee je met een simpele druk op de knop de veervoorspanning toereikend kan maken voor je bagaga en eventuele bijrijder.

De GT is er in het wit en het zwart, waarmee de oranje kleurstellling dus verdwijnt in het nieuwe jaar. 

1290 Super Duke R
De R-versie blijft grotendeels ongewijzigd. Aan het blok wordt niets gedaan, net als aan de elektronica. Natuurlijk is het net als de oude R ook mogelijk om het speciale circuit georiënteerde ‘track pack’ te installeren waarmee je de launch control hebt, de tractiecontrole een bepaalde mate van spin kan toelaten staan en de anti-wheelie controle ook echt ‘uit’ kan. 

Ook de R is er in 2019 in het wit – waarbij het oranje frame natuurlijk niet mag ontbreken – en zwart. Op de tank zien we nieuwe graphics.

foto’s: KTM

[justified_image_grid ids=27655,27656,27657,27658,27659,27660,27661,27662,27663,27664]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.