Intermot: Nog meer KTM’s!

Voor zij die 160 pk, 1300 cc en meer elektronica dan een gemiddelde Spaceshuttle een beetje teveel van het goede vinden, heeft KTM gelukkig ook nog de 1090 Adventure en Adventure R. De meer basic instapvarianten (al is dat een relatief begrip) zijn een rechtstreeks voortvloeisel uit de twee jaar geleden geïntroduceerde 1050. Hier dan ook een veel bescheidener paardenstal van 125 pk. Sterker nog: de LC8 kan zelfs nog gereduceerd worden tot 48 pk (35 kw) om zo tegemoet te komen aan de A2-regels. Maar daar moet je zin in hebben.

Overigens gaat het hier vooral om een ‘herpositionering’, want het blok behelst nog steeds hetzelfde slagvolume van 1050 cc en ook is de neuscorrectie aan deze 1090 voorbij gegaan. Neemt niet weg dat er nog steeds een zeer serieuze machine overblijft met een overheerlijke LC8-krachtbron, WP-veerwerk rondom, radiale Brembo’s, vier rijmodi, uitschakelbare ABS, traction control en geïntegreerde bagage-ophanging. De R-versie is de nieuwe toevoeging aan de 1090-stamboom, uiteraard met oranje frame, dat is inmiddels traditie. Verder zit het verschil ’m vooral in de grotere wielen (21- en 18-inch), de offroadbanden, langere veerwegen en de aanpassingen in de elektronica. Zo heeft de R een speciale offroad-stand waarmee het ABS achter kan worden uitgeschakeld, aan de voorzijde blijft het systeem actief.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?