22.3 C
Nederland
donderdag 19 mei 2022

Interview Johann Zarco: Vol vertrouwen in de toekomst

Sommige coureurs staan er in één keer. Anderen hebben een langere weg nodig om de top te bereiken. Tot de laatste categorie behoort Johann Zarco, tweevoudig wereldkampioen Moto2 en nu behorend tot de betere rijders in de MotoGP. Na dit seizoen verruilt hij zijn Yamaha voor een KTM.

Een jaar geleden startte Zarco in Assen vanaf de pole. Die prestatie kon hij dit jaar niet evenaren. Sowieso blijven de resultaten enigszins achter bij die van zijn eerste seizoen in de MotoGP. Een verklaring heeft Zarco daarvoor niet, maar wel weet hij wat er moet veranderen: ‘Ik moet iets sterker worden, dan kan ik weer meestrijden om de ereplaatsen’, vertelt hij daarover. Het verschil met de snellere mannen voor hem is gering, maar net groot genoeg om niet helemaal voorin te zitten. Dat bleek ook in de TT van dit jaar. Zarco maakte lang deel uit van de kopgroep, maar bevond zich wel steeds aan de staart van de groep die de meer dan 100.000 bezoekers zo’n geweldige race voorschotelde.

 

Extra jaar Moto2

De entree van Zarco in koningsklasse voltrok zich niet onopgemerkt, want tijdens zijn debuutrace in de MotoGP pakte hij in Qatar brutaalweg de kop. Zarco was met een duidelijk doel aan dat eerste seizoen begonnen. ‘Ik wilde Rookie of the Year worden. Dat is me gelukt. Ik heb in Assen mijn eerste pole behaald en later nog een pole in Motegi. Ik heb goede wedstrijden gereden. Er zat geen overwinning in, maar dat is niet zo erg. Ik was heel erg verrast over het begin van het seizoen, want het was een geweldige start. Ik heb enorm genoten van het seizoen 2017. De GP op Phillip Island beschouw ik als mijn beste race van het jaar. Ik finishte daar als vierde, maar had meegestreden om de tweede plaats’, aldus de Fransman. Bij zijn terugblik op 2017 vergeet hij nog te melden dat hij vier keer de snelste raceronde op zijn naam schreef.

 

MOTO73 15/16 – 2018

Benieuwd naar de rest van het interview met coureur Johann Zarco? Dat lees je in MOTO73 15/16 – 2018! Koop het nummer hier online of in de winkel.

Tekst: Jan Boer
Foto: 2Snap

 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen