maandag 11 december 2023

Is de QJ Motor SRT 700 een hint naar de Benelli ADV?

We weten allemaal dat het adventure bike-segment de laatste jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. De toevloed van nieuwe en spannende modellen heeft de prestaties en de prijs van anders premium en dure adventure motorfietsen naar de massa gebracht. Een van die bedrijven die het uitzonderlijk goed heeft gedaan met zijn middelzware adventure tourer is Benelli.

In Europa heeft de Benelli TRK 502X het goed gedaan en zelfs sommige van zijn internationale concurrenten overtroffen. De TRK 502X verkocht zelfs meer dan de BMW R1250GS. Dit gezegd zijnde, de Benelli TRK 502X is een vrij lichte motor en een instapmodel in het segment van de adventure bikes. Zou Benelli het nog beter doen als het een meer high-performance versie van de TRK adventure-bike op de markt zou brengen? Wel, Benelli’s Chinese moederbedrijf, QJMotor, heeft een reeks 700cc-middengewicht adventures in het vooruitzicht gesteld, die in de komende maanden op de lokale markt zullen komen.

In totaal worden er vier varianten van de SRT 700 verwacht. Deze motorfietsen, uitgerust met lange veerweg en avontuurlijke kenmerken zullen waarschijnlijk op de internationale markt te vinden zijn onder de naam Benelli. De SRT 700 wordt aangedreven door een 693cc-parallell-twin met een vermogen van 75 pk. Als QJ Motor de architectuur van de bestaande Benelli TRK 502 heeft gevolgd, dan zien we waarschijnlijk een 360-graden krukas op deze iets grotere parallell-twin. Dit zal zeker zorgen voor een behoorlijk koppel in het lage tot midden toerengebied en een uniek uitlaatgeluid.

Het is niet verrassend als, samen met alle andere motorfietsen in de pijplijn van Benelli, de nieuwe 700cc-adventures op basis van de QJ Motor SRT 700 onthuld worden op de EICMA van dit jaar. Per slot van rekening heeft het Italiaanse motormerk, dat in Chinese handen is, zijn aanwezigheid op de EICMA van dit jaar al bevestigd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen