Terugblik: De eerste van Bayliss

Toen het voor Carl Fogarty begin deze eeuw ineens einde carrière was, had Ducati in het WK Superbike een ongekend groot probleem. Een dubbel probleem zelfs, want Fogarty was net zo populair als succesvol. Uiteindelijk kwam Ducati terecht bij een toen nog wat onbekende Australiër, ene Troy Bayliss. En meteen was het raak op alle gebieden! Met als eerste absolute hoogtepunt de wereldtitel van Bayliss in 2001. Uiteindelijk behaalde Bayliss 52 zeges in het WK Superbike, 94 podiums en drie wereldtitels (naast 2001 ook in 2006 en 2008). Hij won die titels ook nog eens met drie verschillende Ducati’s: de 996 R, de 999 R ...
Toen het voor Carl Fogarty begin deze eeuw ineens einde carrière was, had Ducati in het WK Superbike een ongekend groot probleem. Een dubbel probleem zelfs, want Fogarty was net zo populair als succesvol. Uiteindelijk kwam Ducati terecht bij een toen nog wat onbekende Australiër, ene Troy Bayliss. En meteen was het raak op alle gebieden! Met als eerste absolute hoogtepunt de wereldtitel van Bayliss in 2001. Uiteindelijk behaalde Bayliss 52 zeges in het WK Superbike, 94 podiums en drie wereldtitels (naast 2001 ook in 2006 en 2008). Hij won die titels ook nog eens met drie verschillende Ducati’s: de 996 R, de 999 R en de 1098 R. Al die successen maakte hem tot één van de populairste Ducati-rijders ooit. En dat is als je Fogarty moet opvolgen zonder twijfel de grootste prestatie. Wetenswaardigheid Twintig jaar na z’n eerste WK Superbike-titel, brengt Ducati een eerbetoon aan Troy Bayliss met een speciale versie van de Panigale V2 onder de naam ‘Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary’. Nee, dat kon blijkbaar niet korter... Een Ducati voor verzamelaars, geproduceerd in een gelimiteerd aantal en met onder andere extra luxe Öhlins-vering en gave graphics. De speciale Ducati is leverbaar in de herfst van dit jaar voor € 24.990,- in Nederland (€ 21.990 in België).

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?