woensdag 28 februari 2024

Terugblik: De eerste van Bayliss

Toen het voor Carl Fogarty begin deze eeuw ineens einde carrière was, had Ducati in het WK Superbike een ongekend groot probleem. Een dubbel probleem zelfs, want Fogarty was net zo populair als succesvol. Uiteindelijk kwam Ducati terecht bij een toen nog wat onbekende Australiër, ene Troy Bayliss. En meteen was het raak op alle gebieden! Met als eerste absolute hoogtepunt de wereldtitel van Bayliss in 2001. Uiteindelijk behaalde Bayliss 52 zeges in het WK Superbike, 94 podiums en drie wereldtitels (naast 2001 ook in 2006 en 2008). Hij won die titels ook nog eens met drie verschillende Ducati’s: de 996 R, de 999 R en de 1098 R. Al die successen maakte hem tot één van de populairste Ducati-rijders ooit. En dat is als je Fogarty moet opvolgen zonder twijfel de grootste prestatie.

Ducati Troy Bayliss

Wetenswaardigheid

Twintig jaar na z’n eerste WK Superbike-titel, brengt Ducati een eerbetoon aan Troy Bayliss met een speciale versie van de Panigale V2 onder de naam ‘Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary’. Nee, dat kon blijkbaar niet korter… Een Ducati voor verzamelaars, geproduceerd in een gelimiteerd aantal en met onder andere extra luxe Öhlins-vering en gave graphics. De speciale Ducati is leverbaar in de herfst van dit jaar voor € 24.990,- in Nederland (€ 21.990 in België).

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen