zaterdag 26 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Is de smartwatch hét nieuwe gevaar?

Je ziet het op de motor vaak van kilometers afstand als een automobilist zit te bellen (of te scheren, of te ontbijten of de krant te lezen…). Ze slingeren alle kanten op, remmen veel te abrupt en zien zelfs vrachtwagens over het hoofd. Doordat er een boete van 240 euro op staat, zie je gelukkig steeds minder vaak mensen met het mobieltje aan het oor bellen in de auto. Of zou het komen doordat deze mensen tegenwoordig hun smartwatch gebruiken? Zulke horloges kunnen inmiddels bijna net zoveel als je smartphone…

Met het grote verschil dat je een smartwatch wél mag gebruiken in de auto. Door een maas in de wet, zo blijkt vandaag uit een bericht van De Telegraaf. Het gebruik van een smartwatch is in de nieuwe wet namelijk expliciet uitgesloten, omdat je een smartwacht niet hoeft vast te houden. Ja, echt…

De timing van dit nieuws is bijzonder, want uitgerekend vanaf aanstaande maandag mag je op de fiets ook geen telefoon meer vasthouden. Niet of wel bellen maakt daarbij dus niet uit, net zoals in de auto. Ach, dan gebruik je toch gewoon je smartwatch…

Foto: ANP

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

3 Reacties

  1. Als je in de auto belt met een smartphone, smartwatch, of smartring, wordt je echt afgelijd. De bestuurder zal wel zeggen dat het meevalt, want ik rij dagelijks zo veel uren, en zie elk hobbeltje in de weg. Totdat je schoonmoeder voor de zoveelste keer beld. Dan ben je echt afgelijd. En de gevolgen zijn dan echt voor de bestuurders die bellen en Appen. Verder wens ik iedereen een heel dag.

  2. Ja , totdat er eerst iets ernstigs moet gebeuren met als oorzaak een Smartwatch voordat er maatregelen worden getroffen of nog hogere boetes !!
    Vind iets uit dat als bijvoorbeeld je telefoon of smartwatch registreerd dat er beweging is boven de 5,6 of 10 km per uur dat ding zich uitschakeld om te bellen of te appen oid .

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen