maandag 24 juni 2024

Italiaans motorfietsmerk MBP betreedt de Maleisische markt via MForce Bike Holdings

Moto Bologna Passione (MBP) maakt naar verwachting zijn debuut in Maleisië tijdens de Kuala Lumpur Bike Show 2023.

MBP, of Moto Bologna Passione, is een nieuw motorfietsmerk met Italiaanse roots. Het merk laat zijn aanwezigheid voelen op de Europese markt met tal van lanceringen in de afgelopen maanden. MBP maakte zijn officiële debuut tijdens EICMA 2022, waar het een premium avontuurlijke tourmotor genaamd de T1002V presenteerde.

MBP C650V, een cruiser met een eigen gezicht

Het blijkt dat MBP een van de nieuwste dochterondernemingen is van de Chinese motorfietsgigant Qianjiang. Dit betekent dat het merk deel uitmaakt van hetzelfde portfolio als andere opkomende merken zoals Benelli, QJ Motor en Keeway. Het snelle groeiproces van het merk en de agressieve uitbreiding van het modellenaanbod zijn dan ook geen verrassing, aangezien Qianjiang zelf onderdeel is van het enorme auto-imperium van China’s Geely Group.

De afgelopen maanden heeft MBP een breed scala aan motorfietsen uitgebracht, allemaal gericht op het premium segment. Naast de avontuurlijke T1002V-motorfiets heeft MBP ook de C650V-cruiser gepresenteerd, een stoere, retro-geïnspireerde cruiser ontworpen voor de Europese markt.

Terwijl MBP gestaag zijn aanwezigheid in Europa opbouwt, richt het nu ook zijn pijlen op de Aziatische markt, waar er een enorme stijging is in de verkoop van premium segment motoren. Het merk heeft onlangs een samenwerking aangekondigd met MForce Bike Holdings in Maleisië en heeft plannen om in 2023 enkele van zijn modellen op de markt te brengen in dit Zuidoost-Aziatische land. MForce Bike Holdings is ook verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van andere merken van de Qianjiang Group op de Maleisische markt. Benelli en Keeway, twee populaire merken binnen de Qianjiang Group, worden door MForce vertegenwoordigd, evenals de Taiwanese fabrikant SYM.

Benelli Tornado 1000 V4? Qianjiang dient patenten in

MForce heeft aangekondigd dat het van plan is om MBP officieel te introduceren op de Maleisische markt tijdens de Kuala Lumpur Bike Show 2023, die gepland staat voor augustus in het Kuala Lumpur World Trade Center. Welke motorfietsen MBP precies zal verkopen op de Maleisische markt moet nog blijken.

MBP T1002V
MBP T1002V.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen