Triumph zet stevig in op connectiviteit

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Triumph introduceert voor 2019 een compleet nieuwe generatie motorfietsconnectiviteit, ontwikkeld met een groot aantal toonaangevende connectiviteitsfuncties om een verbeterde rijervaring te bieden. Het nieuwe TFT-connectiviteitssysteem wordt in het late voorjaar van 2019 uitgerold en wordt dan niet alleen beschikbaar op alle nieuwe Triumph modellen die uitgerust zijn met TFT-dashboard (multifunctioneel kleurenscherm met instrumentendisplay), maar kan ook door onze dealers op alle andere modellen van Triumph, die al een TFT-dashboard hebben, worden gemonteerd.

Nieuw Triumph TFT-connectiviteitssysteem:
‘s Werelds eerste op de motorfiets geïntegreerd GoPro-bedieningssysteem
Triumph’s eerste ‘turn-by-turn’-navigatiesysteem mogelijk gemaakt door Google – de eerste samenwerking van Google met een premium motorfietsfabrikant
Bediening van muziek en telefoon
Nieuwe toonaangevende capaciteiten voor verbeterde rijervaring

Intuïtieve bediening en montage:
Alle vier de functionaliteiten zijn voor de rijder via het TFT-dashboard toegankelijk en bedienbaar. ‘Turn-by-turn’-navigatie ondersteund door een geheel nieuwe, gratis ‘MyTriumph’-app, die beschikbaar zal zijn voor mobiele telefoons met AndroidTM en iOSTM besturingssystemen. Alle vier de functionaliteiten worden mogelijk gemaakt door een nieuwe, optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule. Eigenaren moeten hun Triumph dealer bezoeken om de optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule te laten monteren en de systeemsoftware te updaten.

Het nieuwe systeem zal vanaf het late voorjaar van 2019 worden uitgerold
Het TFT-connectiviteitssysteem wordt beschikbaar voor alle Triumph modellen die uitgerust zijn met een TFT-dashboard, zowel nieuwe als huidige modellen, zoals:
– Street Triple R & RS
– Speed Triple S & RS
– Tiger 800 XCX, XCA, XRX, XRX LRH, XRT
– Tiger 1200 XRX, XRX LRH, XRT, XCX, XCA
Modellen die uitgerust zijn met een TFT-dashboard kunnen door een Triumph dealer worden geüpgraded met een optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule en een software-update. De prijs en de volledige details over wanneer het nieuwe systeem beschikbaar zal zijn voor alle Triumph modellen, zowel nieuwe als huidige, wordt in januari 2019 gecommuniceerd

TOONAANGEVENDE SYSTEEMKENMERKEN

‘s Werelds eerste motorfiets met geïntegreerd GoPro-bedieningssysteem
Triumph introduceert de eerste motorfiets waarop het bedieningssysteem van de GoPro is geïntegreerd, deze functionaliteit is alleen beschikbaar bij Triumph.

De rijder kan op elk gewenst moment zijn rit vastleggen door zijn GoPro aan te sluiten op het TFT-display, waarbij hij via de linker schakelaar behuizing intuïtief toegang heeft tot belangrijke GoPro-functies.

Het TFT-display geeft eenvoudige grafische pictogrammen weer, die de status van de GoPro-camera aangeven, inclusief modus, start filmen, stop filmen, foto nemen en batterijniveau. Dit systeem is geschikt voor alle GoPro-camera’s vanaf Hero 5 en Session 5 en hoger.

Triumph’s eerste ‘turn-by-turn’-navigatiesysteem – mogelijk gemaakt door Google en ondersteund door de nieuwe ‘MyTriumph’-app.

Een primeur voor elke motorfiets van Triumph en de allereerste samenwerking van Google met een premium motorfietsfabrikant – het Triumph ‘turn-by-turn’-navigatiesysteem vergemakkelijkt de navigatie door een optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule.

Maak verbinding met meer dan 100 miljoen interessante locaties in de Google-infrastructuur, met betrouwbare, locatiebewuste zoeksuggesties.

Nadat de rijder de route in de ‘MyTriumph’-app heeft geselecteerd en ingesteld, geven de instrumenten, met een duidelijke, grafische pijlweergave en met behulp van pictogrammen op het scherm, nauwkeurig aanwijzingen voor de te volgen richting.

De geplande route en interessante punten onderweg kunnen ook direct via het scherm van de mobiele telefoon worden opgeroepen in de ‘MyTriumph’-app. Dit geavanceerde navigatiesysteem biedt rijders een eenvoudige en gemakkelijke manier om hun route in te stellen en hun bestemming te vinden, zowel op korte als lange ritten.

Bediening van telefoon en muziek
Vergemakkelijkt door de optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule, kan de rijder zijn smartphone en Bluetooth-headset koppelen aan het TFT-connectiviteitssysteem, waardoor volledige en intuïtieve bediening wordt geboden.

Telefoonfuncties zoals uitgaande gesprekken en het ontvangen van oproepen en meldingen via SMS kunnen worden bediend via de linker schakelaar behuizing, net als de selectie van muzieknummers en de volumeregeling.

Beschikbaar vanaf voorjaar 2019
Het nieuwe TFT-connectiviteitssysteem zal vanaf het late voorjaar van 2019 beschikbaar worden op al onze met TFT-dashboard uitgeruste modellen. Volledige details en het tijdschema van de uitrol, voor elk individueel model (nieuwe en huidige modellen met TFT-dashboard) en voor de lancering van de ‘MyTriumph’-app, worden in januari 2019 gecommuniceerd. De prijs voor de optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule en de door de dealer uit te voeren software-update wordt tegelijkertijd bekend gemaakt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?