20.8 C
Nederland
dinsdag 24 mei 2022

Rijexamens niet te hamsteren bij het CBR

Meer dan 80.000 motor- en autorijders in de dop moeten nog even geduld hebben. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) schrapte alle theorie- en praktijkexamens vanwege het coronavirus tot en met 31 maart.

Trappelen om af te rijden


Of iedereen vanaf 1 april op mag gaan voor het begeerde roze papiertje is de vraag. Het CBR besluit binnenkort of het de periode van afgelasting verlengt. Omdat werkelijk iedereen staat te trappelen om af te rijden, kunnen rijexamens niet worden gereserveerd. Het hamsteren van examens zit er bij het CBR niet in.

Rijscholen niet dicht


Voorlopig kunnen leerlingen nog wel rijlessen volgen. Het is aan de rijschoolhouder om te bepalen of hij zijn toko sluit of niet. De overheid heeft – in tegenstelling tot bijvoorbeeld buurland België – geen verplichte sluiting opgelegd. Het adviseerde wel om anderhalve meter afstand tussen leerling en rijleraar te houden.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. Moeten we allemaal afrijden in een Fiat Multipla of een andere auto ‘met 3 voorstoelen dan? Anders kom je toch nooit aan 1,5 meter afstand?

Reacties zijn gesloten.