Rijexamens niet te hamsteren bij het CBR

Meer dan 80.000 motor- en autorijders in de dop moeten nog even geduld hebben. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) schrapte alle theorie- en praktijkexamens vanwege het coronavirus tot en met 31 maart.

Trappelen om af te rijden


Of iedereen vanaf 1 april op mag gaan voor het begeerde roze papiertje is de vraag. Het CBR besluit binnenkort of het de periode van afgelasting verlengt. Omdat werkelijk iedereen staat te trappelen om af te rijden, kunnen rijexamens niet worden gereserveerd. Het hamsteren van examens zit er bij het CBR niet in.

Rijscholen niet dicht


Voorlopig kunnen leerlingen nog wel rijlessen volgen. Het is aan de rijschoolhouder om te bepalen of hij zijn toko sluit of niet. De overheid heeft – in tegenstelling tot bijvoorbeeld buurland België – geen verplichte sluiting opgelegd. Het adviseerde wel om anderhalve meter afstand tussen leerling en rijleraar te houden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.