donderdag 18 april 2024

BMW sluit productie van motorfietsen

BMW Motorrad sluit, net als andere motormerken, de productie van motorfietsen tot ten minste 19 april. De reden zal iedereen duidelijk zijn. BMW wil zijn werknemers beschermen tegen een verhoogd risico op besmetting met het coronavirus. Dat de productie sluit, gaat niet ten koste van vaste medewerkers. Die krijgen 93% van hun loon uitbetaald. Flexwerkers en deeltijd-medewerkers worden zo veel mogelijk ingezet om andere werkzaamheden te verrichten

Een andere reden die tot de productiestop heeft geleid is dat de vraag naar BMW’s terugloopt. Er zijn tijdelijk minder nieuwe motoren nodig en e vraag zal na 19 april langzaam op gang komen. De productiestop gaat niet ten koste van medewerkers. Die krijgen 93% van hun loon uitbetaald. Flexwerkers en deeltijd medewerkers worden zo veel mogelijk ingezet om andere werkzaamheden te kunnen verrichten.

Eerder al werd besloten de autoproductie in Europa en Zuid-Afrika te stoppen. De assemblagefabrieken in Thailand en Brazilië, waar BMW ook motoren produceert, blijven voorlopig wel in bedrijf.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen