BMW sluit productie van motorfietsen

BMW Motorrad sluit, net als andere motormerken, de productie van motorfietsen tot ten minste 19 april. De reden zal iedereen duidelijk zijn. BMW wil zijn werknemers beschermen tegen een verhoogd risico op besmetting met het coronavirus. Dat de productie sluit, gaat niet ten koste van vaste medewerkers. Die krijgen 93% van hun loon uitbetaald. Flexwerkers en deeltijd-medewerkers worden zo veel mogelijk ingezet om andere werkzaamheden te verrichten

Een andere reden die tot de productiestop heeft geleid is dat de vraag naar BMW’s terugloopt. Er zijn tijdelijk minder nieuwe motoren nodig en e vraag zal na 19 april langzaam op gang komen. De productiestop gaat niet ten koste van medewerkers. Die krijgen 93% van hun loon uitbetaald. Flexwerkers en deeltijd medewerkers worden zo veel mogelijk ingezet om andere werkzaamheden te kunnen verrichten.

Eerder al werd besloten de autoproductie in Europa en Zuid-Afrika te stoppen. De assemblagefabrieken in Thailand en Brazilië, waar BMW ook motoren produceert, blijven voorlopig wel in bedrijf.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?