maandag 30 januari 2023

Rossi: ‘Aan MotoGP 2021 doe ik mee!’

Sinds Fabio Quartararo tekende voor het fabrieksteam van Monster Yamaha MotoGP begin dit jaar is er veel discussie geweest over de toekomst van Valentino Rossi.  

Voor de uitbraak van het coronavirus was de verwachting dat Rossi nog tijdens het prille raceseizoen 2020 een beslissing zou nemen over zijn toekomst in de MotoGP. Als de Doctor vond dat hij concurrerend kon zijn, wilde hij verder race. In dat geval zou Yamaha hem steunen met een plek in het Petronas Yamaha-satellietteam.

Natuurlijk, omdat Rossi dit jaar nog niet heeft geracet, kon hij zijn plannen aangaande zijn pensionering in de ijskast zetten. Maar in een gesprek met MotoGP’s Matthew Birt zei Rossi dat zijn nieuwe plan niet is om aan het eind van dit seizoen met pensioen te gaan, maar om ook in 2021 te blijven acen.

‘Het probleem is dat dat we met het virus niet kunnen racen. Ik zal dus nu een beslissing moeten nemen, terwijl we nog geen race hebben gereden. Want in het meest optimistische scenario kunnen we in de tweede helft van het seizoen weer gaan racen. Dus ergens in augustus of september mogen we hopen’, legde Rossi uit tijdens een videogesprek met MotoGP-host Matthew Birt en zijn teamgenoot Maverick Vinales.

‘Nu moet ik dus mijn beslissing eerder nemen. Maar hoe dan ook, ik wil doorgaan, maar ik heb deze beslissing moeten nemen zonder enige vorm van wedstrijd. Het is niet de beste manier om te stoppen, want de situatie is dat we misschien helemaal niet racen in 2020. Dus het is eerlijker voor mij om nog een kampioenschap te doen en te stoppen aan het einde van de volgende. Dus ik hoop door te gaan in 2021.’ Dit nieuws zal goed vallen bij het legioen Rossi-fans, die het vreselijk zouden vinden wanneer de negenvoudig wereldkampioen niet meer aantreedt op de MotoGP-grid.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen