Jeffrey Herlings herstelt na ongeluk

Wat een feest afgelopen zondag in het Russische Semigorje. Jeffrey Herlings won twee manches in de klasse MX2 en daarmee de GP van Rusland. In schril contrast stond de gebeurtenis later op de avond. De auto waarin Jeffrey van het circuit naar het hotel werd gebracht knalde op een voorganger. Met als gevolg een hersenschudding voor de talentvolle crosser.

Jeffrey: 'Ik zat achterin met mijn vriend Ruben. Door de klap schoten we naar voren. Ik ben wel even KO geweest."  De rit eindigde tenslotte in het ziekenhuis. Daar moest Jeffrey aanvankelijk 7 – 10 dagen blijven. Maar daar had hij met het oog op de GP van Tsjechië op 5 augustus niet echt veel oren naar. Begeleiders Stefan Everts en Pit Beier van KTM vonden het ook niet zo'n goed plan. Zij hebben er voor gezorgd dat Jeffrey maandag onder begeleiding van een arts met een privéjet naar Nederland is gevlogen. In eigen land is hij nu dagelijks onder behandeling van een dokter.

"Ik hoop over een week zodanig hersteld te zijn dat ik weer kan gaan rijden", laat de coureur op zijn eigen site (www.jeffreyherlings.eu) weten. "En ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik de afgelopen dagen heb mogen ontvangen. O ja, twitteren kan ik even niet, want bij het ongeluk ben ik mijn telefoon kwijtgeraakt. Bovendien ben ik mijn twitter password vergeten. Ja, dat is stom. Ik weet het. Bedankt allemaal."

Het ziet er gelukkig naar uit dat Jeffrey op 5 augustus in Loket in elk geval verder op jacht kan naar de kampioenstitel in de MX2.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?