dinsdag 30 mei 2023

Jeffrey Herlings herstelt na ongeluk

Wat een feest afgelopen zondag in het Russische Semigorje. Jeffrey Herlings won twee manches in de klasse MX2 en daarmee de GP van Rusland. In schril contrast stond de gebeurtenis later op de avond. De auto waarin Jeffrey van het circuit naar het hotel werd gebracht knalde op een voorganger. Met als gevolg een hersenschudding voor de talentvolle crosser.

Jeffrey: 'Ik zat achterin met mijn vriend Ruben. Door de klap schoten we naar voren. Ik ben wel even KO geweest."  De rit eindigde tenslotte in het ziekenhuis. Daar moest Jeffrey aanvankelijk 7 – 10 dagen blijven. Maar daar had hij met het oog op de GP van Tsjechië op 5 augustus niet echt veel oren naar. Begeleiders Stefan Everts en Pit Beier van KTM vonden het ook niet zo'n goed plan. Zij hebben er voor gezorgd dat Jeffrey maandag onder begeleiding van een arts met een privéjet naar Nederland is gevlogen. In eigen land is hij nu dagelijks onder behandeling van een dokter.

"Ik hoop over een week zodanig hersteld te zijn dat ik weer kan gaan rijden", laat de coureur op zijn eigen site (www.jeffreyherlings.eu) weten. "En ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik de afgelopen dagen heb mogen ontvangen. O ja, twitteren kan ik even niet, want bij het ongeluk ben ik mijn telefoon kwijtgeraakt. Bovendien ben ik mijn twitter password vergeten. Ja, dat is stom. Ik weet het. Bedankt allemaal."

Het ziet er gelukkig naar uit dat Jeffrey op 5 augustus in Loket in elk geval verder op jacht kan naar de kampioenstitel in de MX2.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image