Nicky Hayden hoopvol naar Amerika

Misschien zijn er zelfs wel drie reden te bedenken waarom Nicky Hayden zich verheugt op zijn thuis Grand Prix. Ten eerste vindt hij het leuk om in eigen land voor zijn fans op te treden. Ten tweede rijdt hij graag op Laguna Seca, het circuit met de befaamde corkscrew, waar hij eerder goede prestaties leverde. Maar allerbelangrijkste is het derde punt; Ducati gaat in de USA rijden met een nieuw motorblok. Dat blok gaat er naar alle waarschijnlijkheid voor zorgen dat de Duc beter handelbaar wordt. Uiteraard verheugt Valentino Rossi zich eveneens op die verbeteringen aan de motor. Ook hij won al eens op Laguna Seca. Beide coureurs hopen door de aanpassingen aan hun Desmocedici GP12 in elk geval weer eens voor een podiumplaats te kunnen gaan.

Uiteraard reizen Jorge Lorenzo en Dani Pedrosa met dezelfde ideeën af naar Californië. Casey Stoner is er na de achtste plaats in Mugello op gebrand revanche te nemen op de baan waar hij vorig jaar met grote overmacht de GP won. Héctor Barberá zal er niet bij zijn in Amerika. Hij brak onlangs tijdens de training zijn linker kuit- en scheenbeen. De Spanjaard is afgelopen zondag met succes geopreerd, maar zijn herstel zal zeker nog 4 tot 6 weken duren. Hij wordt vervangen door zijn landgenoot Toni Elías, die al eerder voor het Pramac Racing Team uitkwam in 2008.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?