zaterdag 15 juni 2024

Jeffrey Herlings in beeld

Zelden heeft een glimlach in de motocross zo’n indrukwekkend verhaal verteld als deze van Jeffrey Herlings. Normaal is het natuurlijk geen nieuws dat hij een wedstrijd voor het Brits kampioenschap wint, maar iedereen weet wat er gebeurde tijdens de Grand Prix van Faenza in september 2020. Herlings crashte zwaar en had een half uur zelfs geen gevoel vanaf zijn nek… Als bij een wonder herstelde hij volledig en zit hij alweer een tijd op de motor. Het was echter wachten tot zondag 23 mei voordat we Nederlands beste crosser ooit terug in een wedstrijd zagen. Het Engelse Lyng had deze fantastische eer. Nadat Herlings met overmacht het snelst was in de kwalificatie, zorgde een vastgeslagen steen aan de achterkant van zijn KTM ervoor dat hij in de eerste manche tweede werd. De tweede heat gaf gelukkig weer dat vertrouwde beeld met het nummer 84 als winnaar. Welkom terug!

Video: De kleine Jeffrey Herlings

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen