Jeffrey Herlings in beeld

Zelden heeft een glimlach in de motocross zo’n indrukwekkend verhaal verteld als deze van Jeffrey Herlings. Normaal is het natuurlijk geen nieuws dat hij een wedstrijd voor het Brits kampioenschap wint, maar iedereen weet wat er gebeurde tijdens de Grand Prix van Faenza in september 2020. Herlings crashte zwaar en had een half uur zelfs geen gevoel vanaf zijn nek… Als bij een wonder herstelde hij volledig en zit hij alweer een tijd op de motor. Het was echter wachten tot zondag 23 mei voordat we Nederlands beste crosser ooit terug in een wedstrijd zagen. Het Engelse Lyng had deze fantastische ...
Zelden heeft een glimlach in de motocross zo’n indrukwekkend verhaal verteld als deze van Jeffrey Herlings. Normaal is het natuurlijk geen nieuws dat hij een wedstrijd voor het Brits kampioenschap wint, maar iedereen weet wat er gebeurde tijdens de Grand Prix van Faenza in september 2020. Herlings crashte zwaar en had een half uur zelfs geen gevoel vanaf zijn nek… Als bij een wonder herstelde hij volledig en zit hij alweer een tijd op de motor. Het was echter wachten tot zondag 23 mei voordat we Nederlands beste crosser ooit terug in een wedstrijd zagen. Het Engelse Lyng had deze fantastische eer. Nadat Herlings met overmacht het snelst was in de kwalificatie, zorgde een vastgeslagen steen aan de achterkant van zijn KTM ervoor dat hij in de eerste manche tweede werd. De tweede heat gaf gelukkig weer dat vertrouwde beeld met het nummer 84 als winnaar. Welkom terug! Video: De kleine Jeffrey Herlings

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?