13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

John McGuinness wint al twee TT-races!

Het is begin juni en dus is de TT op het eiland Man weer in volle gang. Grote winnaar op dit moment is zonder twijfel John McGuinness. De Brit won op zijn Honda CBR1000RR de Dainese Superbike race (zaterdag) en Royal London 360 Superstock race (maandag). Hij komt daarmee op een totaal van 19 TT-overwinningen en begint langzamerhand de TT-legende Joey Dunlop (26 maal winst) te naderen.

De eerste Supersport-race (maandag) werd gewonnen door Bruce Anstey, terwijl Dave Molyneux en Patrick Farrance zegevierde in de zijspan-race van zaterdag. Woensdag gaat het TT-programma verder met de TT Zero, Supersport race 2 en de tweede zijspan-race.

Superbike:
1. John McGuinness, Honda
2. Cameron Donald, Honda
3. Bruce Anstey, Honda

Zijspan:
1. Dave Molyneux/Patrick Farrance, DMR
2. Ben Birchall/Tom Birchall, LCR Honda
3. Conrad Harrison/Mike Aylott, Honda

Supersport:
1. Bruce Anstey, Honda
2. Cameron Donald, Honda
3. William Dunlop, Honda

Superstock:
1. John McGuinness, Honda
2. Michael Dunlop, Kawasaki
3. Ryan Farquhar, Kawasaki

Foto: IOMTT

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen