13 C
Nederland
vrijdag 19 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Jonathan Rea, Noord-Iers Sportman van het Jaar 2019

Vanaf 1951 is nog nooit een Nederlandse motorsporter met de titel Sportman van het Jaar geëerd. En er zijn toch zat motorsporters op te sommen die er voor in aanmerking kwamen en komen. Heeft met populariteit te maken. In Nederland zijn het vooral schaatsers die met de titel aan de haal gingen. In Noord-Ierland is motorsport razend populair.

De Noord-Ierse sportzender van de BBC heeft de titel van Sportman van het Jaar 2019 opnieuw toebedeeld aan Jonathan Rea. En terecht. Niemand in het WK Superbikes heeft zo veel gewonnen als Jonathan Rea. Met een totaal van 85 overwinningen gaat hij de twee legendes Carl Fogarty (59 overwinningen) en Troy Bayliss (52 overwinningen) ruim voorbij.

https://www.facebook.com/JonathanReaOfficial/photos/a.145175018850761/2924189494282619

Directeur van BBC Sport Noord-Ierland Neil Brittain over Jonathan Rea: ‘Hij heeft blijk gegeven van een grote vastberadenheid om zijn vijfde WK-titel binnen te slepen. Jonathan is een groot ambassadeur voor zijn land en voor zijn sport.’

Het is de tweede keer dat de regerend wereldkampioen Superbikes zich bij de elite van de Noord-Ierse sport heeft aangesloten. De eerste keer was in 2017.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen