vrijdag 19 juli 2024

Jonge mannen grootste gevaar op de weg

Veel Nederlandse mannen schatten hun rijvaardigheid hoger in dan de gemiddelde Nederlander, terwijl vrouwen zich daarin bescheidener opstellen. Volgens de meeste mensen zijn jonge mannen echter het grootste gevaar op de weg… Dat blijkt uit een onderzoek van Goodyear, dat onderdeel is van de Europese Road Safety Tour 2011. Van de ondervraagde mannen zegt 40% een betere bestuurder te zijn dan andere Nederlandse automobilisten. Bij vrouwen is dat slechts 21%.

Of die ‘hogere’ inschatting van rijvaardigheid door mannen tot veiligere situaties leidt, is onzeker. Mannen zeggen namelijk zelf dat ze wel eens met alcohol achter het stuur kruipen (13%) en zonder gordel rijden (18%). Vrouwen zijn veel minder geneigd dat te doen en voelen zich daarentegen juist vaker angstig in de auto. Met name op de snelweg (22%) of tijdens vakantieritten in de bergen (44%).

Mannen mogen zich dan zekerder voelen achter het stuur, volgens de helft van de Nederlandse weggebruikers vormen jonge mannen ondanks dat het grootste gevaar op de weg. Bijna niemand (2%) vindt jonge vrouwen gevaarlijk. Beduidend meer mannen (44%) dan vrouwen (27%) halen soms rechts in. Mannen (20%) rijden ook vaker soms door rood als er geen verkeer aankomt (vrouwen 11%). Meer heren (18%) dan dames (10%) zitten soms of regelmatig zonder gordel achter het stuur.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen