dinsdag 27 februari 2024

Motorcross terug in Rhenen

Na vorig jaar een ONK Zijspancross georganiseerd te hebben, wordt op donderdag 2 juni (Hemelvaart) op circuit Kwintelooyen in Rhenen de vijfde wedstrijd van het Jumbo ONK motorcross solo verreden. Onder de deelnemers de sterkste Nederlanders zoals Marc de Reuver en Herjan Brakke in de MX1. In de MX2 zijn alle ogen wederom gericht op het 16-jarige supertalent Jeffrey Herlings. Hij zorgde tijdens de voorgaande Jumbo ONK’s al voor veel vuurwerk. Zo kreeg hij het tijdens de laatste wedstrijd voor elkaar om al zijn tegenstanders op een ronde achterstand te zetten.

In de MX2 is de concurrentie er inmiddels aan gewend dat er tegen de Brabantse crosser (hij lijkt wel van een andere planeet) niet op te boksen valt. Hij won dit jaar de GP in Valkenswaard en de GP in Brazilië. Toch maakt dat een MX2 wedstrijd niet saai om naar te kijken. Ver achter de rug van Herlings zijn het onder andere Joël Roelants (B), Glenn Coldenhoff, Mike Kras, Harri Kullas (SF) en Petar Petrov (BG) die strijden om de overige ereplaatsen.

Herlings rijdt zijn eigen race en het is een lust voor het oog om te zien hoe hij dat doet. Waar anderen moeite hebben om door de diepe gaten te komen lijkt het net alsof die gaten voor Herlings niet bestaan. Samen met de Duitser Ken Roczen behoort Jeffrey Herlings tot de absolute wereldtop. Als rechtgeaarde crossliefhebber moet je hem een keer aan het werk hebben gezien. Dus grijp die kans bij de MACRO in Rhenen voordat dit grote talent vroeg of laat naar Amerika verhuist en we hem in Nederland niet meer aan het werk kunnen zien.

De deelnemerslijsten zijn in Rhenen, zoals ieder jaar, goed gevuld. Iedereen wil immers rijden op het unieke heuvelachtige circuit. Op de voorlopige MX2 lijst prijken al 50 namen en op de MX1 lijst 46. Daar worden later de 10 snelste nationale rijders nog aan toegevoegd. Verder bestaat de kans dat er zich op het laatste moment nog bekende namen aandienen om te proberen een graantje uit de prijzenpot mee te pikken.

Belangrijk voor de deelnemers, maar zeker ook voor de bezoekers, is dat de trainingen al om 9.00 uur beginnen. De eerste wedstrijd (MX dames) start om 12.00 uur gevolgd door de 85cc. Om 13.00 uur is de eerste start van de MX2 klasse (met Herlings), daarna de MX1.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen