13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Jorge Lorenzo: ‘Ik rij op de Yamaha M1 sneller dan op de Honda.’

Vijfvoudig wereldkampioen keerde gisteren terug op het circuit toen hij op Sepang als officiële testrijder op de Yamaha-fabrieksmotor M1 stapte.

Eenmaal in het zadel, daalden de rondetijden per ronde. Na een dag van actie scoorde Jorge Lorenzo de op een na snelste tijd. Sterker, Lorenzo’s snelste rondetijd was fractioneel langzamer (met de honderdsten van een seconde) dan zijn beste tijd vorig jaar op de fabrieks-Honda op Sepang.

‘Ik was de hele dag heel alert op de karaktereigenschappen van de motor en hoe deze in de loop der jaren is veranderd. Desondanks is deze Yamaha zeer goed vergelijkbaar met de Yamaha waarop ik in 2016 voor het laatst reed. De M1 zorgde ervoor dat ik me meteen op mijn gemak voelde. Wel speelden de blessures die ik heb opgelopen door mijn hoofd waardoor ik niet zo snel was als ik kan zijn. Ik moet nog even wennen aan de Yamaha voor ik weer toptijden kan rijden en de limiet van de motor kan opzoeken. Maar dat ik straks sneller ben, is zeker. Voor mij was deze eerste testdag echt spannend.’

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen