Jorien Ter Mors: “Echt wel kicken achterop de Twoseater!”

Tijdens de Dutch TT spraken we een aantal mensen met bijzondere verhalen, een daarvan was Jorien ter Mors – Olympisch kampioen schaatsen (1.500 meter en ploegenachtervolging). Zij heeft stiekem toch echt wel iets met motoren, en was niet enkel op Assen om toe te kijken.

De Twentse mocht namelijk een rondje mee op de Ducati Moto-X2 en genoot van een spectaculaire dag. 

“Het was wel echt kicken om achterop die Ducati-twoseater te zitten, bij Randy Mamola. Om zo enorm in die bocht te hangen, zo gaaf. Dat is gewoon niet te vergelijken met schaatsen, dit gaat zo veel harder. Je wordt echt in zo’n bocht gedrukt, iets dat heel lichtjes ook bij het schaatsen gebeurt. Alleen is dat veel minder extreem uiteraard. En ook dat gasgeven en remmen, echt ongelooflijk. Je moet je enorm tegenhouden als er een bocht aan zit te komen. Het is een supergave ervaring geweest, jammer dat het maar één rondje was. Helaas, want ik had er nog wel een paar willen doen. Ik heb zelf nog geen jaar mijn rijbewijs, dus ik kom net kijken. Met mijn Yamaha R6 ben ik nog niet op het circuit geweest, maar ik krijg wel een circuittraining, dus dat lijkt me erg mooi om te doen.

Sowieso was dit een harstikke leuke dag, mooi om die wedstrijden van zo dichtbij mee te maken. Ook lekker om het gevoel te hebben dat je even het schaatswereldje ontvlucht, zeker als je zulke prachtige races kunt zien. Ik heb overigens niet echt een favoriet, vind het vooral gewoon mooi om te zien hoe hard die coureurs kunnen gaan.”

Jorien ter Mors is slechts één voorbeeld van een bijzondere TT-ganger. In ‘De acht van Assen’ spraken we nog acht mensen die met bijzondere bedoeling naar de TT kwamen of met verrassende verhalen het TT-Circuit zouden verlaten. In MOTO73 nummer 14 lees je alle acht de verhalen en natuurlijk nog veel meer over de 86e Dutch TT. MOTO73 nummer 14 ligt nu in de winkel!

Foto’s: Guus van Goethem & Twitter (@jorientermors)

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?