donderdag 18 april 2024

Josh Herrin vestigt nieuw wereldrecord Elbow Dragging

Marc Márquez maakte de elbowdrag populair in motorracen. Sindsdien hebben velen zijn rijstijl overgenomen, of op zijn minst zijn elbowdrag.

Maar MotoAmerica-kampioen Josh Herrin is degene die nu het wereldrecord voor de elbowdrag – elleboogsleep – bij de hoogste snelheid heeft opgeëist. Zijn elleboog sleepte over een afstand van 30 meter over het asfalt, met een snelheid van 162,4 km/u. Daarmee vestigde hij een nieuw Guinness Wereldrecord.

Marc Márquez: het begon allemaal in Cervera

Tot nu toe was er nog geen vermelding van Elbow Dragging in het Guinness Book, maar de verantwoordelijken maakten het Herrin niet gemakkelijk om dit record te breken. Ze deden wat onderzoek en gaven hem als doel 161 km/u te halen. De eerste twee pogingen om het record te breken waren niet succesvol.

Op 7 december had Josh Herrin meer succes en lukte het hem met een Yamaha R6. Het record werd gevestigd op de Buttonwillow Raceway, die een bocht biedt om überhaupt overeenkomstige snelheden te kunnen rijden.

Josh Herrin
Josh Herrin | foto: Twitter @freshnlean
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen