Marc Márquez: het begon allemaal in Cervera

Een week geleden verscheen ‘Valentino Rossi, van Tavullia naar de wereld’, het eerste van vier hoofdstukken in de documentaireserie over de carrières van Valentino Rossi en Marc Márquez; gemaakt door DAZN onder leiding van Santiago Sánchez Segura en genaamd ‘Route 46 – Route 93, el camino de dos mitos’, over twee wegen die afzonderlijk van elkaar lopen totdat ze in 2013 samenkomen, wanneer beide coureurs voor het eerst samen racen in de MotoGP.

Elke woensdag verschijnt er een aflevering, deze keer over de beginjaren van Marc Márquez. De serie is beschikbaar is op het streaming en on-demand sportplatform van MotoGP. Afgelopen week kon je naar Route 46 kijken, deze keer is dat Route 93 te reizen.

Speelfilm over carrière Ángel Nieto

Een aflevering die de beginjaren van Marc Márquez laat zien aan de hand van de mensen die zijn carrière het meest hebben beïnvloed. Aan de hand van anekdotes wordt uitgelegd hoe de kleinste van de klas uitgroeide tot een van de grootste coureurs uit de geschiedenis.

Marc Márquez Cervera

Zijn ouders verschijnen als de hoofdfiguren in zijn verhaal, samen met andere goede vrienden die hem steunden, waardoor hij zijn talent van jongs af aan kon ontwikkelen. Waardoor we van dichtbij ook kunnen zien dat de essentie van dat kind nog steeds intact is, ondanks het feit dat hij zijn droom om achtvoudig wereldkampioen te worden, heeft weten te verwezenlijken.

Hier zijn de vier hoofdstukken en hun respectievelijke verschijningsdata:

  • 27 januari: Valentino Rossi, de Tavullia al mundo
  • 3 februari: Marc Márquez, todo empezó en Cervera
  • 10 februari: Dos talentos en un mismo instante
  • 17 februari: Un legado indestructible

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?