Josh Herrin vestigt nieuw wereldrecord Elbow Dragging

Marc Márquez maakte de elbowdrag populair in motorracen. Sindsdien hebben velen zijn rijstijl overgenomen, of op zijn minst zijn elbowdrag.

Maar MotoAmerica-kampioen Josh Herrin is degene die nu het wereldrecord voor de elbowdrag – elleboogsleep – bij de hoogste snelheid heeft opgeëist. Zijn elleboog sleepte over een afstand van 30 meter over het asfalt, met een snelheid van 162,4 km/u. Daarmee vestigde hij een nieuw Guinness Wereldrecord.

Marc Márquez: het begon allemaal in Cervera

Tot nu toe was er nog geen vermelding van Elbow Dragging in het Guinness Book, maar de verantwoordelijken maakten het Herrin niet gemakkelijk om dit record te breken. Ze deden wat onderzoek en gaven hem als doel 161 km/u te halen. De eerste twee pogingen om het record te breken waren niet succesvol.

Op 7 december had Josh Herrin meer succes en lukte het hem met een Yamaha R6. Het record werd gevestigd op de Buttonwillow Raceway, die een bocht biedt om überhaupt overeenkomstige snelheden te kunnen rijden.

Josh Herrin
Josh Herrin | foto: Twitter @freshnlean

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?