Junior bikers build off op de motorbeurs Utrecht

Studenten van de opleiding Motorfietstechnicus van het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch gaan tijdens de Motorbeurs Utrecht van 23 tot en met 26 februari de uitdaging aan om oude motoren te verbouwen tot mooie custom bikes. In deze ‘Junior bikers build off’ strijden zij tegen een team van het ROC Amsterdam. 

Motorcycle Academy organiseert samen met het Koning Willem I College en ROC Amsterdam deze wedstrijd. Tijdens de vier dagen van de beurs bouwen de studenten twee oude Japanners van de categorie “pekelfiets” – met een waarde van niet meer dan vijfhonderd euro – om tot gave custombikes. Dit gebeurt in een compleet ingerichte werkplaats met motorfietsbruggen, werkbanken en alles wat nodig is om te sleutelen. Beide teams krijgen van Motorcyclestorehouse onderdelen tot hun beschikking om de bikes nog mooier te maken. De bezoekers van de beurs krijgen zo een mooi beeld van wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een custombike.

Vakjury

Vooraf maken de studenten op school een plan, zodat de teams direct aan de slag kunnen met bouwen. De start is donderdagmorgen 23 februari. Speciale genodigden, werkzaam in de branche en in het onderwijs, zullen bij de start aanwezig zijn. Zondagmiddag 26 februari gaat een vakjury beide motoren kritisch beoordelen op techniek, creativiteit en moet de motor kunnen rijden. De jury maakt daarna bekend welk ROC met de beker naar huis gaat.

De Motorbeurs Utrecht is van donderdag 23 tot en met zondag 26 februari in de Jaarbeurs Utrecht. Voor meer info: www.motorbeursutrecht.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?