‘Justitie mag vervolging gemeente doorzetten’

Justitie mag de vervolging van de gemeente Stichtse Vecht voor een dodelijk verkeersongeval doorzetten. Op 31 maart 2009 kwamen twee motorrijders om het leven, volgens justitie het gevolg van slecht wegonderhoud. In het wegdek zaten namelijk hobbels die veroorzaakt werden door boomwortels. Het tweetal kwam onder een vrachtwagen terecht, nadat ze met de motorfiets onderuit waren gegaan.

De gemeente had in eerste instantie bezwaar gemaakt tegen de dagvaarding, maar de rechtbank in Utrecht veegde dat bezwaar woensdag van tafel.Volgens het OM heeft de gemeente nagelaten om de weg ‘deugdelijk’ te onderhouden of maatregelen te treffen om het ongeval te voorkomen. Stichtse Vecht vindt dat het niet kan worden vervolgd, maar dat ziet de rechtbank dus anders.

De zaak staat gepland voor 26 november.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.