Eindelijk rust

Na een turbulent eerste halfjaar is de verkoop van gemotoriseerde tweewielers in het derde kwartaal van 2012 redelijk stabiel gebleven ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de cijfers van RAI Vereniging, Bovag en RDC. Er werden in de afgelopen drie maanden ‘slechts’ 135 minder motorfietsen verkocht.

De motorfietsverkoop kende een flinke opleving in augustus (plus 8,9 procent ten opzichte van augustus 2011). In het hele derde kwartaal werden 2.387 nieuwe motoren verkocht en dat zijn er 135 (5,4 procent) minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Van januari tot en met september bekeken, blijken er 9,4 procent minder motorfietsen verkocht te zijn dan in dezelfde periode van 2011: 9.012 stuks versus 9.944.

BMW is nog steeds het meest verkochte merk met 1.508 stuks en een marktaandeel van 16,7 procent.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.