zaterdag 10 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kabinet wil motorrijden veiliger maken

Het kabinet zet in 2012 in op preventie, innovatie en efficiency. Dat blijkt uit de verschillende begrotingen zoals die met Prinsjesdag zijn gepubliceerd. Zo wordt er verder uitvoering gegeven aan het actieplan ‘verbetering verkeersveiligheid motorrijders’.

Het extra beschermen van en het vergroten van de verkeersveiligheid voor de motorrijder heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu uitgewerkt in dit actieplan. Het doel van dit actieplan is om het ongevalsrisico per kilometer voor motorrijders te verkleinen en te zorgen voor minder slachtoffers.

Zo is er onder meer aandacht voor de plaatsing van motorvriendelijke vangrails en voorlichting en educatie aan automobilisten, ook in de B-rijpopleiding. Verder zullen in 2012 de resultaten van onderzoek naar de zichtbaarheid van motorrijders beschikbaar komen.

Bron: RAI en KNMV
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen