Kabinet wil motorrijden veiliger maken

Het kabinet zet in 2012 in op preventie, innovatie en efficiency. Dat blijkt uit de verschillende begrotingen zoals die met Prinsjesdag zijn gepubliceerd. Zo wordt er verder uitvoering gegeven aan het actieplan ‘verbetering verkeersveiligheid motorrijders’.

Het extra beschermen van en het vergroten van de verkeersveiligheid voor de motorrijder heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu uitgewerkt in dit actieplan. Het doel van dit actieplan is om het ongevalsrisico per kilometer voor motorrijders te verkleinen en te zorgen voor minder slachtoffers.

Zo is er onder meer aandacht voor de plaatsing van motorvriendelijke vangrails en voorlichting en educatie aan automobilisten, ook in de B-rijpopleiding. Verder zullen in 2012 de resultaten van onderzoek naar de zichtbaarheid van motorrijders beschikbaar komen.

Bron: RAI en KNMV
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.