‘Kabinetsplan elektrische auto in ijskast’

De VVD maakt schroot van het kabinetsplan om van Nederland een paradijs voor elektrische auto’s te maken. “Dat idee kan in de ijskast”, zegt Kamerlid Leegte zelfs in De Telegraaf. De liberaal stelt dat het rijden op elektriciteit veel minder milieuvriendelijk is dan het kabinet doet voorkomen. “Wagens die op een elektromotor rijden, stoten misschien amper CO2 uit, maar elektrische auto’s gebruiken ook energie. En dat wordt opgewekt in kolencentrales die CO2 uitstoten.”

Welke gevolgen dit gaat hebben voor de toekomst, is nog niet duidelijk. Maar dat ook de elektrische motor en met name de elektrische scooters hiervan de dupe kunnen worden, mag duidelijk zijn. Later meer hierover. We houden het in ieder geval scherp in de gaten.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.