donderdag 22 februari 2024

‘Kabinetsplan elektrische auto in ijskast’

De VVD maakt schroot van het kabinetsplan om van Nederland een paradijs voor elektrische auto’s te maken. “Dat idee kan in de ijskast”, zegt Kamerlid Leegte zelfs in De Telegraaf. De liberaal stelt dat het rijden op elektriciteit veel minder milieuvriendelijk is dan het kabinet doet voorkomen. “Wagens die op een elektromotor rijden, stoten misschien amper CO2 uit, maar elektrische auto’s gebruiken ook energie. En dat wordt opgewekt in kolencentrales die CO2 uitstoten.”

Welke gevolgen dit gaat hebben voor de toekomst, is nog niet duidelijk. Maar dat ook de elektrische motor en met name de elektrische scooters hiervan de dupe kunnen worden, mag duidelijk zijn. Later meer hierover. We houden het in ieder geval scherp in de gaten.

Foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen