Brough Superior SS100 te koop

De 1928 Brough Superior SS100, ooit het snelste voertuig ter wereld, staat te koop voor 350.000 euro, meldt het AD. De Britse machine reed in de jaren 30 van de vorige eeuw al 203 km/uur, ongeveer vier keer sneller dan de gemiddelde auto toentertijd.

De bijzondere motor kreeg bijnamen als 'Moby Dick' en de 'Rolls-Royce van de motorwereld'. Het voertuig hield het snelheidsrecord twintig jaar in handen en rijdt zelfs vandaag de dag nog prima, zegt de eigenaar.

Het door George Brough gemaakte voertuig was voor 83 jaar in bezit van dezelfde familie. Alle onderdelen, met uitzondering van de versnellingsbak, zijn nog origineel. Geïnteresseerde kunnen contact opnemen met de redactie van MOTOR.nl.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.