maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Brough Superior SS100 te koop

De 1928 Brough Superior SS100, ooit het snelste voertuig ter wereld, staat te koop voor 350.000 euro, meldt het AD. De Britse machine reed in de jaren 30 van de vorige eeuw al 203 km/uur, ongeveer vier keer sneller dan de gemiddelde auto toentertijd.

De bijzondere motor kreeg bijnamen als 'Moby Dick' en de 'Rolls-Royce van de motorwereld'. Het voertuig hield het snelheidsrecord twintig jaar in handen en rijdt zelfs vandaag de dag nog prima, zegt de eigenaar.

Het door George Brough gemaakte voertuig was voor 83 jaar in bezit van dezelfde familie. Alle onderdelen, met uitzondering van de versnellingsbak, zijn nog origineel. Geïnteresseerde kunnen contact opnemen met de redactie van MOTOR.nl.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen