13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kalasjnikov knalt door

BSA, FN en Royal Enfield gingen Kalasjnikov al veel eerder voor. Ze stapten over van de productie van wapens naar motoren. De Russische fabrikant heeft twee elektrische motoren getoond op – heel toepasselijk – het Military Technical Forum. Het gaat om de militaire SM-1 en civiele UM-1.

Imposante machine
Kalasjnikov laat de motoren bouwen bij zusterbedrijf IZH. Dat bouwde vroeger van die typische vierkante Oostblok-vierwielers. Daarmee vergeleken ogen de motoren best goed. De zandkleurige SM-1 oogt zelfs uitgesproken stoer met zijn imposante frame, dikke upsd en noppenbanden. De UM-1 oogt – hoe kan het ook anders – een geciviliseerder. Er staat gewoon een knappe allroad.

In nevelen gehuld
Beide modellen halen de honderd km/h en hebben een actieradius van 150 kilometer. Verder laat Kalasjnikov niet veel los over de motoren. Net als vroeger hult het communistische bedrijf zich in nevelen. Het blijft dus gokken wat de specificaties van de motoren zijn en of we ze sowieso ooit in het echt zien rijden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen