donderdag 22 februari 2024

Kalasjnikov knalt door

BSA, FN en Royal Enfield gingen Kalasjnikov al veel eerder voor. Ze stapten over van de productie van wapens naar motoren. De Russische fabrikant heeft twee elektrische motoren getoond op – heel toepasselijk – het Military Technical Forum. Het gaat om de militaire SM-1 en civiele UM-1.

Imposante machine
Kalasjnikov laat de motoren bouwen bij zusterbedrijf IZH. Dat bouwde vroeger van die typische vierkante Oostblok-vierwielers. Daarmee vergeleken ogen de motoren best goed. De zandkleurige SM-1 oogt zelfs uitgesproken stoer met zijn imposante frame, dikke upsd en noppenbanden. De UM-1 oogt – hoe kan het ook anders – een geciviliseerder. Er staat gewoon een knappe allroad.

In nevelen gehuld
Beide modellen halen de honderd km/h en hebben een actieradius van 150 kilometer. Verder laat Kalasjnikov niet veel los over de motoren. Net als vroeger hult het communistische bedrijf zich in nevelen. Het blijft dus gokken wat de specificaties van de motoren zijn en of we ze sowieso ooit in het echt zien rijden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen