Kalasjnikov knalt door

BSA, FN en Royal Enfield gingen Kalasjnikov al veel eerder voor. Ze stapten over van de productie van wapens naar motoren. De Russische fabrikant heeft twee elektrische motoren getoond op – heel toepasselijk – het Military Technical Forum. Het gaat om de militaire SM-1 en civiele UM-1.

Imposante machine
Kalasjnikov laat de motoren bouwen bij zusterbedrijf IZH. Dat bouwde vroeger van die typische vierkante Oostblok-vierwielers. Daarmee vergeleken ogen de motoren best goed. De zandkleurige SM-1 oogt zelfs uitgesproken stoer met zijn imposante frame, dikke upsd en noppenbanden. De UM-1 oogt – hoe kan het ook anders – een geciviliseerder. Er staat gewoon een knappe allroad.

In nevelen gehuld
Beide modellen halen de honderd km/h en hebben een actieradius van 150 kilometer. Verder laat Kalasjnikov niet veel los over de motoren. Net als vroeger hult het communistische bedrijf zich in nevelen. Het blijft dus gokken wat de specificaties van de motoren zijn en of we ze sowieso ooit in het echt zien rijden.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.