maandag 24 juni 2024

Kan de Vision Dash 180 motorfietscamera het rijden veiliger maken?

Creact is een Taiwanees bedrijf wiens eerste product een 180-graden dashcam is genaamd de Vision 180. Het product werd dit jaar getoond op de Consumer Electronics Show 2022 (CES 2022), en het heeft ook augmented reality-functies voor helmen.

Motorfietstechnologie heeft de laatste tijd enorme updates gekregen. Van de Cardo Edge’s release tot Sena’s Quantum Mesh tech, is er geen tekort aan cutting-edge attachments die je kunt plakken op de zijkant van je helm die je rijervaring en veiligheid verbetert in sommige opzichten. Specifieke dash-camera’s zijn nog steeds geen gemeengoed onder motorrijders, maar GoPro’s, Insta360’s en andere actiecamera’s zijn er wel om dat doel te dienen.

De Vision Dash 180 is een speciale dash camera voor motorrijders van Creact, en het heeft ook andere functies, zoals augmented reality dat belangrijke informatie deelt met de rijder via een low-power LED heads-up display (HUD) dat snelheid en navigatie-informatie toont. Het apparaat heeft ook toegang tot muziek- en telefoonfuncties, waardoor je minder vaak naar beneden hoeft te kijken naar je dashboard of je telefoon.

Techniek: hoe werkt een elektromotor?

Wat de groothoeklenzen betreft, zorgt de Vision 180 ervoor dat alle dode hoeken te allen tijde worden bestreken, en deelt hij die informatie met de bestuurder via de HUD. Met een camera aan de achterkant kan hij ook dienst doen als achteruitkijkspiegel, wat kan helpen bij het parkeren of bij het spotten van een mogelijke achteroprijder.

Afgezien daarvan lijkt het erop dat de Vision 180 een telefoon nodig heeft om verbinding mee te maken om toegang te krijgen tot de relevante telefoon-, navigatie- en media-informatie. Het bedrijf heeft ook een app en het komt ook met een extra luidspreker en microfoon systeem dat de gebruiker in staat kan stellen om muziek te streamen op hetzelfde moment.

“Vision 180 is een uiting van ons harde werk en onze toewijding aan het beoefenen van creatieve innovatie als bedrijf. Motorrijden is gevaarlijk zonder enige afleiding, dus wat wij hebben gedaan is een stukje effectieve technologie creëren dat onnodige afleiding voor motorrijders elimineert. Ons product is compatibel met de meeste helmen die al op de markt zijn, dus het zal de drempel voor veel mensen verlagen. Dit is een belangrijk verschil tussen Vision 180 en andere helm-georiënteerde oplossingen,” aldus David Liang, President van Creact.

Quickshifters: flauwekul of nuttig?

De tijd zal leren of het vlaggenschip van Creact’s product zal doorbreken in de mainstream zoals Cardo of Sena. Zoals het er nu voor staat, zijn er een heleboel Bluetooth communicators die meer doen dan alleen muziek streamen terwijl je rijdt, maar als een product vol functies zou de Vision 180 een goede optie kunnen zijn voor pendelaars die gewoon een (bijna) alles-in-een oplossing willen die een camera, een geavanceerde HUD, en Bluetooth functionaliteit bevat zonder de communicator functies.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen