maandag 28 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dit is de Yamaha Tracer 9 van de Italiaanse carabinieri

De Italiaanse Carabinieri houdt zich bezig met zowel binnenlandse als buitenlandse politietaken. In het Engels betekent Carabinieri Carabiners, en de organisatie wordt ook wel aangeduid als “La Benemerita,” wat zich vertaalt naar The Reputable of The Meritorious.

De Tracer 9’s zijn uitgerust met zwaailichten en LED-lampen gemonteerd op een telescopische paal met handmatige verlengstukken. Er is ook een dubbel paar LED-knipperlichten die zijn geïntegreerd in de standaard voorruit van de Tracer. Sirenes werden ook toegevoegd die bestaan uit een set low-profile neodymium luidsprekers, zowel een master- als een slavesysteem, samen met een elektronische module met een waterdicht paneel dat voorzien is van verlichte knoppen. Een radio maakt ook deel uit van de specificaties die is verbonden met de rest van de communicatiekanalen van de vloot. De hele installatie is ontworpen in samenwerking met de INTAV Srl.

Bezuinigingen bij Belgische politie: ‘s avonds in het weekend geen controles op snelheid

Bovendien zijn de motoren voorzien van de kleuren van de carabinieri, zwart en rood, en zien ze er minder uit als een politiecruiser en meer als een speciale editie van de Tracer 9. Leuk spul.

De eerste batch had 48 eenheden van de Tracer 9 geleverd aan de Carabinieri. Volgens Motociclismo zijn er nog eens 35 stuks onderweg, die ook zullen worden gebruikt voor beschermingsen openbareveiligheidsfuncties in overeenstemming met de activiteiten van de Carabinieri.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen