maandag 27 mei 2024

Geruchten rond Kawasaki ZX-4R nemen toe

Geruchten over een Kawasaki ZX-4R doen al een tijdje de ronde. Na naar verluidt de eerste waarnemingen tijdens testritten, zijn er nu registratiedocumenten opgedoken in de VS. Die documenten gaan vermoedelijk over een Kawasaki ZX400 PP en ZX400 SP, die zullen worden aangedreven door een 399cc-viercilinder. Er wordt gesproken over een release in 2023.

Komt Kawasaki met een middelzware sportmotor?

Het 400cc-ZX-25R concept

De Kawasaki ZX-25R werd alleen op de Aziatische markt en in Nieuw-Zeeland uitgebracht in verband met diverse emissievoorschriften. Het hart is de 249cc-viercilinder-in-lijn die 50 pk levert bij 15.500 tpm. Met Ram-Air zelfs een pk meer. Bovendien begint het rode gebied van de toerenteller pas bij 17.500 tpm.

Kawasaki zal een gelijkaardig concept aanbieden voor de komende ZX-4R, als we de geruchten mogen geloven. Het frame, de achterbrug en het grootste deel van het chassis zijn naar verluidt afkomstig van de ZX-25R. Rond de 80 pk zou goed binnen de mogelijkheden liggen. De legendarische ZXR-400 uit de jaren ’90 had 65 pk en kon, dankzij zijn ontwikkeling voor de racerij, op uiterst sportieve wijze over de landwegen razen.

Voorproefje van de Kawasaki ZX-4R

Moderne technologie, een modern chassis dat geschikt is voor de racerij en een enorme toename van het vermogen, met vermoedelijk nog minder gewicht, zouden het een klasse hoger kunnen brengen. Het valt echter nog te bezien in hoeverre de bijgewerkte emissievoorschriften dit alles weer op de rem zullen zetten.

Al gezien tijdens testritten?

Het Japanse motortijdschrift Young Machine zou tijdens testritten al foto’s van de ZX-4R hebben gezien. Enige tijd geleden werd gemeld dat de komende 4-serie zou lijken op de huidige 10-serie. De foto’s van het prototype zouden dit hebben bevestigd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen