maandag 15 juli 2024

Kawasaki: drie zero-emissie modellen verschijnen in 2022

Op de motorshow van Milaan kwam Kawasaki CEO Hiroshi Ito terug op het onderwerp hybride en elektrische motorfietsen. Hij herinnerde de verzamelde pers en de fans van Kawasaki aan de komst van ten minste 10 emissievrije modellen tegen 2025. Drie daarvan zullen al in 2022 in de prijslijsten van Kawasaki verschijnen. Welke dat zijn, is nog moeilijk te zeggen.

De plannen van Kawasaki voor een hybride en elektrische toekomst zijn nog niet officieel, maar wel bekend. Wij hebben al herhaaldelijk gesproken over de zero-emissie prototypes die Kawasaki in de maak heeft. ,Hier kwam Kawasaki President en CEO Hiroshi Ito zelf op terug tijdens zijn persconferentie in Milaan, die voorafging aan de onthulling van de nieuwe Ninja H2 SX, Ninja H2 SX SE en Versys 650. Ito herinnerde (zie video onderaan het artikel) ons aan de uitdagingen die worden opgelegd door de doelstelling om de uitstoot van fossiele brandstoffen te verminderen. Daarbij verwees hij nogmaals naar de elektrificatieplannen waartoe bij Kawasaki is besloten. Kawasaki heeft, zoals we al eerder hebben geschreven, de komst van tien hybride en elektrische modellen beloofd tegen eind 2025, waarvan er drie – dit is het echte nieuws waarvoor Ito de ambassadeur is geworden – al in 2022 zullen arriveren. Welke dat zijn? Dat weten we niet precies, maar er is geen reden waarom we niet kunnen speculeren.

Nieuwe Kawasaki Versys 650 voor 2022

Het eerste emissievrije model zou gebaseerd kunnen zijn op het hybride prototype dat een paar weken geleden werd onthuld. Het zou gebaseerd zijn op de Ninja 250 met de klassieke paralleltwin gekoppeld aan een elektromotor met een 48V batterij.

Het tweede model zou een puur elektrische kunnen zijn. Het model is al enige tijd in ontwikkeling en we spraken er al over in juli 2020.

Over het derde model weten we praktisch niets. Kawasaki’s plannen omvatten ook vierwielers en terreinvoertuigen. Het zou dus kunnen gaan om een crossmotor of een ATV. Natuurlijk ontbreken nog details, maar één ding is zeker: onder de Japanse motorfabrikanten is Kawasaki de voorloper op het gebied van hybrides en elektrische motorfietsen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen