vrijdag 19 april 2024

Kawasaki GTR 1400 “Tour Edition”

Omdat Kawasaki al sinds 1977 een samenwerkingsverband heeft met de Tour de France, komt het Japanse merk met een speciale uitvoering van de GTR1400.

De Tour Edition heeft als extra’s een exclusieve bordeauxrode kleur en standaard een navigatiesysteem met alle etappes van de komende Tour de France voorgeprogrammeerd. Verder geeft Kawasaki voor ieder jaar dat ze de Tour sponsoren honderd euro korting, wat inhoudt dat de GTR1400 Tour Edition met een prijskaartje á € 16,999,- in de showroom staat. Verder blijft ‘ie identiek aan de gewone.

Als historische knipoog komen er maar 27 stuks van de Tour Edition naar Nederland, precies evenveel motoren als Kawasaki jaarlijks inzet tijdens de Tour de France. De Tour Edition is verkrijgbaar zolang de tour duurt, dus tot 27 juli. 

In de MOTOR Magazine van juni staat een uitgebreide reportage over de geschiedenis van de Kawasaki volgmotoren in de Tour de France tussen 1977 en nu.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen