13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kawasaki komt met vernieuwde KX450F

Na KTM is het nu Kawasaki dat met (ver)nieuw(d)e offroadmodellen komt. Als eerste de KX450F. De belangrijkste verbeteringen op de 450F zijn de nieuwe generatie pneumatische voorvork, een sterkere motor en verbeterde ergonomie.

De eerder genoemde PSF-voorvork, voor het eerst gebruikt op een productie-crossmotor, heeft luchtvering in plaats van schroefveren. Voordelen daarvan zijn volgens Kawa een verbeterde wegligging en een verbeterde weerstand tegen doorslaan. Bij de compressie geeft de samengeperste lucht aanzienlijk meer tegendruk dan een schroefveer, terwijl tijdens het uitveren de wrijving aanzienlijk lager is. Maar ook een groter traploos instelbereik dan bij een AOS-veer is een groot voordeel. Bovendien is de afstelling eenvoudig aan te passen door middel van een luchtpomp met adapter.

Maar dat is niet alles. De prestaties van het motorblok moeten over het hele toerenbereik, maar vooral bij zeer lage tot middelhoge toerentallen, beter zijn dankzij een aangepaste zuigerkop en aangepaste ECU-mappings. Launch control, drie instellingensets voor het injectiesysteem, een aanpasbare zitpositie, een nieuw Uni-Track-achterveersysteem, wave-remschijven voor en achter en een fabrieksteamstyling maken het af. Prijs en leverdata volgen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen