Kawasaki lanceert Z 50th Anniversary-website

Kawasaki viert in 2022 een groot jubileum: de 50e verjaardag van de iconische Z1. Zoals we in november 2021 al vernamen, heeft Team Green grootse plannen in petto om deze gedenkwaardige gebeurtenis te vieren. Hoewel we er zeker van zijn dat de meeste van die plannen eind december 2021 nog steeds geheim zijn, onthulde Kawasaki wel iets leuks voor zijn fans.

Om geen seconde te missen van de viering die een jaar duurt, heeft Kawasaki nu al een speciale microsite gelanceerd voor de Z50th Anniversary. De gebruikersinterface is vlot en gebruiksvriendelijk, en biedt een mooi digitaal overzicht van het verhaal van de Z1 tot nu toe.

Werkt Kawasaki aan een viercilinder Z250 Naked Bike?

Als je naar beneden scrolt, zie je de oranje Z1 oplichten, dichterbij vervagen ze naar zwart. Vervolgens zie je een aantal close-ups van details op de motor, waaronder de motor en badges. Blijf scrollen om meer te weten te komen over het ontstaan van de Z, waaronder de eenvoudige verklaring dat de Z de ultieme letter van het alfabet is en dat de Z daarom Kawasaki’s ultieme motorfiets moet voorstellen.

Zoals we al zeiden, lijkt deze microsite gericht te zijn op alle Kawasaki Z1-fans wereldwijd. Hoewel de site dus op Kawasaki’s Japanse website staat, is hij zowel in het Japans als in het Engels beschikbaar, om zo een grote verscheidenheid aan fans te bereiken.

Blijf scrollen om belangrijke mijlpalen uit 1972 te zien en erover te lezen, het jaar waarin de Z1 voor het eerst aan de wereld werd voorgesteld. Motormagazines van over de hele wereld overlaadden de Z1 met superlatieven, waarbij Motorcyclist zelfs stelde dat ‘Kawasaki hoge prestaties opnieuw heeft gedefinieerd’. Zodra je terug bent van het lezen over 1972, is er een zijwaartse presentatie van ontwerpschetsen, schema’s en uiteindelijk krantenknipsels van het debuut van de motorfiets.

Het laatste deel gaat over de 50-jarige geschiedenis van de Z1, en als je houdt van het bekijken van foto’s van je favoriete motoren op een zeer mooi ontworpen interactieve tijdlijn, dan is dit het deel van de site voor jou heel interessant. Op elk punt kun je de foto’s ook gemakkelijk vergroten om details beter te bekijken. Er zijn zowel straat- als racemotoren opgenomen, en Kawasaki heeft niet beknibbeld op archiefmateriaal. Er is hier een rijke selectie aan beeldmateriaal te vinden, dat een halve eeuw evolutie van de Z1 tot nu toe beslaat. Ga snel kijken!

Bekijk hier de website: Kawasaki Z50th Anniversary

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?