vrijdag 1 maart 2024

Kawasaki onthult EV-productieprototype op Intermot

Op dinsdag 4 oktober gaf Kawasaki een verleidelijke glimp van slechts één optie voor toekomstige aandrijving door het prototype van een beloofde EV-productiemachine te onthullen.

Het EV-model, dat voor het eerst in actie te zien was tijdens de 8 uur van Suzuka, was een van de onderdelen van een uitgebreide toespraak van de Managing Director van Kawasaki Motors Europe, de heer Masaya Tsuruno.

De heer Hiroshi Ito, de president van Kawasaki Motors, verwees naar de belofte om in 2022 wereldwijd ten minste drie elektrische voertuigen te presenteren en benadrukte dat het prototype – dat alleen tijdens de persconferentie werd getoond – de basis zou vormen voor een toekomstige productiemachine.

De heer Tsuruno benadrukte dat Kawasaki zich blijft inzetten voor verbrandingsmotoren, maar voegde eraan toe dat zowel E-fuel als Bio-fuel tot de opties behoren die worden overwogen, naast het veel gerapporteerde onderzoek naar waterstof als een mogelijke koolstofneutrale keuze.

Kawasaki onthult 2023 Versys 650

Met zijn ongetwijfeld enorme interne middelen en ervaring bevindt Kawasaki zich in een goede positie om een belangrijke rol te spelen in zowel de transportevolutie via nieuwe en opkomende technologie, naast een benijdenswaardige staat van dienst op het gebied van innovatie van verbrandingsmotoren. En, zoals de heer Tsuruno uitlegt, is het bedrijf actief betrokken bij partnerschappen die zich niet beperken tot de wereld van de tweewielers, maar zowel auto’s als andere toekomstgerichte technologieën omvatten: “Wij zijn zeer gemotiveerd en sterk verbonden en zullen ons onderzoek en onze ontwikkeling voortzetten.

Tot slot verklaarde de heer Tsuruno dat het bedrijf zich inzet om het merk Kawasaki verder te versterken, producten en diensten aan te bieden die voldoen aan de behoeften van de klant, het onderzoek naar koolstofneutraliteit voort te zetten en alle mogelijkheden te onderzoeken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen