Kawasaki ontwikkelt ‘intelligente’ motoren

Kawasaki Heavy Industries Ltd. (KHI) gaat een volgende generatie motoren ontwikkelen die van een persoonlijkheid zijn voorzien die samen met de rijder kan groeien. Om dit doel te bereiken zullen de motoren gebruik gaan maken van ICT (Information and Communications Technology) en AI (Artificial Intelligence, kunstmatige intelligentie). 

De motoren die momenteel worden ontwikkeld gebruiken een zogenaamde Emotion Generation Engine and Natural Language Dialogue System, een vorm van kunstmatige intelligentie die momenteel door het Japanse Cocoro SB wordt ontwikkeld, en mens en machine in staat stelt met elkaar te communiceren door de emotie in een stem te herkennen. Deze technologie zal de deur openen naar een nieuwe wereld van rijervaringen.

Door verbinding te maken met Kawasaki’s databank met analytische chassis gegevens die in de cloud is opgeslagen, of door de ongekende hoeveelheid informatie die op het internet beschikbaar is te raadplegen, zal het systeem in staat zijn om de rijder op elk moment hints te geven die het rijplezier zullen vergroten, of veiligheid gerelateerde cq. bevestigende adviezen herhalen als de situatie daarom vraagt. Geavanceerde elektronische management technologie maakt het mogelijk dat het systeem de instellingen aanpast op basis van de ervaring, vaardigheden en rijstijl van de motorrijder.

Via herhaalde interactie zal deze manier van communicatie tussen mens en machine de motor in staat stellen om een persoonlijkheid te ontwikkelen die de individuele eigenaardigheden van de rijder weerspiegelt. Dankzij het ontstane wederzijdse vertrouwen zullen zowel rijder als motor in staat zijn om te groeien, wat een compleet nieuwe vreugde aan het motorrijden zal geven.

Kawasaki motoren zijn producten van RIDEOLOGY, een ontwikkelingsfilosofie die rond de rijder is gecentreerd en is toegewijd om alle mogelijkheden te onderzoeken om er zeker van te zijn dat haar producten zowel krachtig als vriendelijk zijn, leuk zijn om te rijden en gemakkelijk onder controle te houden zijn.

Kawasaki gelooft dat motoren meer zijn dan eenvoudige middelen om van A naar B te gaan, ze moeten leuk en gemakkelijk te rijden zijn. Om dit idee naar het volgende niveau te krijgen, is Kawasaki de ontwikkeling van nieuwe motoren gestart die door middel van kunstmatige intelligentie individuele persoonlijkheden zullen bezitten.

Om opwindende motoren te kunnen aanbieden die leuk zijn om te rijden, maar wel gemakkelijk te controleren, zal Kawasaki het voordeel van haar uitgebreide ervaring en technologische bronnen binnen de KHI groep blijven benutten voor de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?