Lorenzo verwijt Rossi inhaalactie

We hebben er al een tijdje niet veel van gezien, de vete tussen Jorge Lorenzo en Valentino Rossi. De twee liggen elkaar al jaren niet. Er was een tijd dat er zelfs een afscheidingsmuur stond in de pitbox van de twee Yamaha-teamgenoten. De laatste tijd leken ze het een beetje te hebben bijgelegd, maar na de race in Misano dit weekend kregen Rossi en Lorenzo het toch weer aan de stok met elkaar. Tijdens de persconferentie werden de twee coureurs gevraagd naar de inhaalactie van Rossi op Lorenzo. 

De vraag aan Rossi was of hij had gepland om zo vroeg in te halen. Rossi antwoordde dat hij de vorige keer weinig geluk had toen hij achter Lorenzo bleef en dat hij er nu dus langs wilde. Hij ging hiermee dus voorbij aan de stijl van de inhaalactie. Lorenzo ging hier wel op in en best scherp ook: “Je vraagt dit omdat de inhaalactie agressief was, toch? Je kunt er verschillende meningen over hebben, maar mijn mening is dat de actie misschien te agressief was. Het was niet nodig, maar dit is zijn stijl. Andere rijders doen dat netter.” Hierop lachte Rossi zijn teamgenoot uit. 

Wat volgde was een discussie tussen de twee oude rivalen, waarin Rossi zijn inhaalactie verdedigde en Lorenzo deze veroordeelde. “Misschien moet je de inhaalactie eens op tv terugkijken”, aldus Rossi. “Als ik de motor niet recht had gezet, dan crash ik”, reageerde Lorenzo. Rossi haalde nog aan dat Lorenzo ook agressief inhaalt, maar kon zo snel geen voorbeeld bedenken. De discussie eindigde met de opmerking van Lorenzo dat Rossi dit keer beter was, hem vroeg of laat toch had ingehaald, maar dat het zo niet had gehoeven. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.