Kawasaki pakt uit met 125cc

Jonge motorrijders die een motorfiets boven een scooter prefereren, hebben volgend jaar heel wat te kiezen. Kawasaki lanceert in 2019 de Ninja 125 en de Z125. De eerste doet het hart van jeugdige racefans sneller kloppen. Het silhouet en het kleurenschema zijn een directe verwijzing naar de Ninja ZX-10RR, waarmee Jonathan Rea de wereldtitel in het WK Superbikes drie keer won. Ondanks de bescheiden zithoogte van 785 mm moet de mini-superbike verder volwassen aanvoelen.

Trellis-frame van H2
Qua vermogen doet de 125 natuurlijk wel onder voor de motor van Rea. De watergekoelde eencilinder produceert 15 pk (11 kW). Dat doet hij ook in de Z125. Voor verdere specificaties moeten we wachten tot 2 oktober als Kawasaki die bekend maakt tijdens de Intermot in Keulen. Van beide modellen weten we wel dat ze stalen Trellis-frame hebben dat doet denken aan de H2. De Z125 heeft dankzij het Sugomi-design de agressieve uitstraling die hele Z-serie typeert. De naked heeft een toegankelijke zithoogte van 815 mm.

[justified_image_grid ids=7859,27552,27553,27554,27555,27556,27557]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?