Passen en kloven

Eenmaal boven. Eenmaal beneden. De hoogste passen en diepste kloven van de Westelijke Alpen. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/TRACK-23_Westelijke_Alpen.GPX"] Start: Barcelonnette Finish: St. Sauveur-sur-Tinée Lengte: 340 km Zuivere rijtijd: ca. 8 uur Passen: Col d´Allos (2240 m), Col du Champs (2191 m), Col de la Cayolle (2327 m), Col de Restefond (2676 m), Col de la Bonette (2715 m) Wintersluiting: De winter kan de hoge passen van de Franse langdurig in z'n greep houden. Een garantie dat alle passen zijn geopend, bieden de maanden juli tot oktober. Ideale maanden: Vanwege de langdurige wintersluitingen is de periode van juli tot oktober zeer ...
Eenmaal boven. Eenmaal beneden. De hoogste passen en diepste kloven van de Westelijke Alpen. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/TRACK-23_Westelijke_Alpen.GPX"] Start: Barcelonnette Finish: St. Sauveur-sur-Tinée Lengte: 340 km Zuivere rijtijd: ca. 8 uur Passen: Col d´Allos (2240 m), Col du Champs (2191 m), Col de la Cayolle (2327 m), Col de Restefond (2676 m), Col de la Bonette (2715 m) Wintersluiting: De winter kan de hoge passen van de Franse langdurig in z'n greep houden. Een garantie dat alle passen zijn geopend, bieden de maanden juli tot oktober. Ideale maanden: Vanwege de langdurige wintersluitingen is de periode van juli tot oktober zeer geschikt. Rijgenot: Col d´Allos, Col du Champs, Col de la Cayolle, Col de Restefond, Col de la Bonette en de alternatieve route zuidelijk van Guillaumes naar het einde in St. Sauveur-sur-Tinée Landschap: Ondanks de indrukwekkende passen over de Col de la Cayolle en Col de la Bonette, bestaan de echte hoogtepunten van deze toer uit de kloofwegen, Gorges genoemd. In het noorden van het toergebied ligt de Gorges du Bachelard en in het zuiden de onvergetelijk mooie Gorges du Cians en Gorges de Dalúis.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?