Kawasaki ‘Spirit Charger’ concept

Foto’s: Kawasaki

Kawasaki heeft op de Tokio Motor Show een conceptstudie gepresenteerd naar een nieuw supercharger model. Naast de H2 en H2R dus nog een model met drukvulling! Heel erg vele informatie is er nog niet bekend gemaakt over de ‘SPirit Charger’ of ‘SC 01’. Wel weten we dat het een iets luxere motor moet worden dan zijn supercharged broers nu zijn. Door andere materialen te gebruiken hoopt Kawasaki dat te realiseren. Voor dit model zal een gebalanceerde supercharge motor gebruikt worden. Dit is een nieuw systeem dat voor een lager brandstofgebruik zal zorgen door elektonisch gestuurde lamellen in de inlaat van de supercharger. Hierdoor zorgt de supercharger nog voor dezelfde kracht, maar is hij stukken zuiniger. Iets wat op de H2 een heikel punt is.

Over die H2 gesproken: voor 2016 is hij iets aangepast. De H2 en H2R zijn in 2016 verkijgbaar met een zwarte laklaag in plaats van de huidige zilver/platinauitvoering. De Ninja’s krijgen een slipperclutch en wat aanpassingen in de ECU. Net als vorig jaar wordt de H2 in beperkte oplage geproduceerd. 

[justified_image_grid ids=22788,22789,22790,22791,22792,22793,22794,22795,22796,22797,22798]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.