13 C
Nederland
vrijdag 27 mei 2022

Hoge baas van motorsport schrijft brief aan Rossi en Marquez

Update: Valentino Rossi heeft vandaag bezwaar aangetekend tegen de beslissing van de FIM naar aanleiding van het incident met Marc Marquez. De Italiaan is het er niet mee eens dat hij vanaf de laatste positie op de grid zal moeten starten en ook niet dat hij drie strafpunten kreeg. Rossi lijkt gedreven om zijn kansen in de laatste wedstrijd te vergroten door deze straffen terug te draaien. De FIM doet geen verdere uitspraken totdat een oordeel is geveld.

Een opmerkelijk bericht van de hoge baas van de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme), Vito Ippolito. Deze man staat aan de top van dit overkoepelende orgaan voor motorsport. 

In een open brief spreekt hij zich uit over ‘recente gebeurtenissen in de MotoGP’. Deze gebeurtenissen zouden ‘het organiseren van dit soort grote evenementen schade hebben toegedaan en de atmosfeer eromheen hebben vergiftigd’. Het lijkt er sterk op dat Ippolito hiermee doelt op het akkefietje tussen Marquez en Rossi tijdens de afgelopen wedstrijd in Maleisië. Op Sepang leek het er sterk op dat Valentino Rossi probeerde om Marc Marquez te hinderen. De Spanjaard kwam hierbij jammerlijk ten val waarna Rossi zonder verdere obstakels als derde finishte. De actie van Rossi zorgde voor een felle discussie tussen fans maar ook collega’s spraken openlijk wat zij ervan vonden. Ippolito nu dus ook.

De man uit Venezuela schrijft: “De sportiviteit die van oudsher hoort bij het wedstrijdracen wordt uit het oog verloren.” Daarnaast moeten rijders rekening houden met de voorbeeldrol die ze voor hun fans hebben. “De teams en sponsoren zouden er slecht aan doen om olie op het vuur te gooien en de discussie over bepaalde beslissingen te doen oplaaien”, aldus Ippolito. Het lijkt overduidelijk dat de hoge baas er niet op zit te wachten dat de MotoGP op een slechte manier in het nieuws komt. De laatste zin in zijn brief zet die gedachte nog extra kracht bij: “Namens de FIM wens ik dat de rijders de strijd tijdens de finale van het kampioenschap op het circuit van Valencia op een eerlijke en respectvolle manier uitvechten.” Of Valentino Rossi deze brief op zijn tank zal plakken lijkt ons onwaarschijnlijk, hij zal koste wat kost een volgende wereldtitel willen pakken. Het belooft een nagelbijtend spannende wedstrijd te worden nu teamgenoot Jorge Lorenzo maar zeven punten achter de Italiaan staat in het klassement. Houd 8 november dus maar vrij in je agenda!

De hele brief van FIM-baas Vito Ippoliti lees je hier.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen